ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 15 aprilie 2021

 
 

Agerpres [8/04/2021]

 
VIDEO #postBrexit Irlanda de Nord: Noi violenţe în pofida apelurilor la calm din partea Londrei şi Dublinului
     
VIDEO #postBrexit Irlanda de Nord: Noi violenţe în pofida apelurilor la calm din partea Londrei şi Dublinului

În pofida apelurilor la calm din partea Londrei, Dublinului şi Washingtonului, noi violenţe au izbucnit joi seară în Irlanda de Nord, agitată de o săptămână de incidente aşa cum provincia britanică nu mai văzuse de ani de zile, notează AFP. La Belfast, poliţiştii din forţele speciale care fac faţă manifestanţilor republicani au fost atacaţi cu pietre şi cockteiluri Molotov în timp ce încercau să împiedice mulţimea să se îndrepte către protestatarii unionişti, a constatat un corespondent al agenţiei France Presse.   De o săptămână, provincia britanică este agitată de o serie de incidente fără precedent din 1998, cu proiectile aruncate asupra poliţiei şi maşini incendiate, în principal în zonele loialiste cu majoritate protestantă. Aceste violenţe care au făcut până în prezent peste 50 de răniţi în rândul poliţiei, amintesc de deceniile sângeroase ale Tulburărilor" dintre republicani, în principal catolici partizani ai reunificării cu Irlanda, şi unioniştii protestanţi, soldate cu circa 3.500 de morţi până la acordul de pace din Vinerea Mare, încheiat în 1998. Noile incidente de joi seară au izbucnit în pofida apelurilor la calm lansate mai devreme în cursul zilei de premierii britanic şi irlandez, care şi-au unit vocile cu cele ale liderilor din Irlanda de Nord, unionişti, dar şi republicani, pentru a condamna aceste violenţe "inacceptabile", în contextul unor tensiuni exacerbate de Brexit. Înaintea unei şedinţe extraordinare a parlamentului local, guvernul nord-irlandez, alcătuit din unionişti şi republicani, a dat publicităţii un comunicat denunţând violenţele total inacceptabile şi nejustificate, indiferent de îngrijorări", solicitând încetarea "atacurilor împotriva poliţiei , serviciilor publice şi comunităţilor". Premierul britanic, Boris Johnson, care (...)

cititi articolul complet în Agerpres


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Coronavirus/SUA: Pauza în administrarea vaccinului Johnson & Johnson a fost prelungită cu cel puţin o (...)
Coronavirus/SUA: Pauza în administrarea vaccinului Johnson & Johnson a fost prelungită cu cel puţin o săptămână
Pauza în administrarea vaccinului Johnson & Johnson a fost prelungită cu cel puţin o săptămână (...)
Coronavirus/Belgia: Administrarea vaccinului Johnson & Johnson a fost amânată
Coronavirus/Belgia: Administrarea vaccinului Johnson & Johnson a fost amânată
Belgia a decis miercuri să amâne administrarea vaccinului Johnson & Johnson, care trebuia să (...)
Rusia: Percheziţii la sediul unui ziar studenţesc şi urmăriri penale împotriva unor tineri jurnalişti
Rusia: Percheziţii la sediul unui ziar studenţesc şi urmăriri penale împotriva unor tineri jurnalişti
Poliţia rusă a percheziţionat miercuri redacţia ziarului studenţesc DOXA şi domiciliile a patru din (...)
[Toate articolele din: Agerpres +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY