ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 16 aprilie 2021

 
 

Radio Europa Liberă [8/04/2021]

 
„La doctor cu tata, încă de la naștere”
     
„La doctor cu tata, încă de la naștere”

Modelul de distribuire a rolurilor în familie care presupune că femeia este mamă, soție, casnică și angajată iar bărbatul este stâlpul financiar are încă rădăcini puternice în societate. Totuși, convingerea activiștilor care militează pentru egalitate de gen este că viziunea tradițională despre rolurile părinților poate fi schimbată dacă bărbații ar fi implicați chiar de când află că vor deveni tați. La doctor cu tata, încă de la naștere, este îndemnul formulat de experți și care, odată aplicat, dă rezultate incontestabile. O confirmă Tudor Ceban, tată a doi copii care ține și un blog dedicat bărbaților care vor să se implice mai mult în educația propriilor copii. El spune că a fost alături de soție încă de la etapa de planificare a nașterii lucru care l-a apropiat foarte mult de copil: „E vorba de o conexiune, discutăm mai productiv. Văzând copilul de mic, eu îl simt foarte bine, îi simt dispoziția lui, cum el vine de la grădiniță, cum el se duce. Dacă ceva nu e bine tot încep a simți. Cu timpul am început a avea un sentiment de a înțelege, ce se întâmplă cu copilul și cu soția.” Tudor Ceban spune că sistemul medical nu este încă gata să accepte implicarea ambilor parteneri, fie că e vorba de însoțirea viitoarelor mame la ecografii, analize și ulterior la vizitele cu copii la policlinică. Uneori însă, chiar mamele se împotrivesc, pentru că așa au fost educate, crede el. Ludmila Adamciuc, mama unei fetițe diagnosticate cu sindromul Down, spune că a avut sprijinul soțului pe tot parcursul sarcinii, lucru care a pus temelia unui atașament puternic între tată și fiică: „Relația lor cu Beatrice este foarte specială și eu doresc cel puțin o relație asemănătoare să aibă fiecare copil de la tatăl lui. Mamelor, să nu le fie frică să lase în grija taților copiii pentru că ei au o cu totul altă comunicare cu copilul, au cu totul un alt limbaj. Și dacă tata (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Sinteza zilei
Sinteza zilei
Programul de seară al Europei Libere. Ştiri, interviuri, analize şi comentarii.
News
News
Moldova la ora 7
Moldova la ora 7
Programul de seară al Europei Libere. Ştiri, interviuri, analize şi comentarii. În fiecare joi, (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY