ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 20 aprilie 2021

 
 

Agerpres [8/04/2021]

 
Coronavirus: Penurie de vaccinuri în India unde numărul de infecţii atinge un nou record zilnic
     
Coronavirus: Penurie de vaccinuri în India unde numărul de infecţii atinge un nou record zilnic

India, unde 87 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost administrate până în prezent la o populaţie de 1,3 miliarde de locuitori, se confruntă cu o lipsă de seruri împotriva noului coronavirus, într-un moment în care numărul infecţiilor atinge un nou record zilnic, informează AFP. Peste 126.000 de cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, determinând mai multe regiuni să înăsprească restricţiile de activitate, în timp ce Maharashtra, epicentrul actual al noului val al epidemiei, cu capitala la Mumbai, urmează să intre în lockdown în acest weekend. Prim-ministrul Narendra Modi, care a primit joi doza de rapel, a scris pe Twitter că vaccinurile sunt "printre puţinele moduri de a învinge virusul" şi a îndemnat oamenii să-i urmeze exemplul. Potrivit The Times of India, zece state au stocuri de doar trei-patru zile, inclusiv Uttar Pradesh, cu o populaţie de aproximativ 200 de milioane de persoane, dar şi Bihar şi Bengalul de Vest. În Maharashtra, ministrul sănătăţii la nivel regional a avertizat miercuri că stocurile vor fi epuizate în trei zile dacă nu vor fi completate. "Trebuie să le spunem oamenilor că, din moment ce vaccinurile nu au sosit, trebuie să plece acasă", a declarat Rajesh Tope reporterilor. Principalele centre de imunizare din Mumbai au rămas fără doze joi, iar imensul spital general municipal Lokmanya Tilak a oprit complet imunizările. Cu toate acestea, ministrul sănătăţii la nivel federal, Harsh Vardhan, a afirmat miercuri seara că acuzaţiile privind o penurie de vaccinuri în Maharashtra sunt "complet nefondate" şi că numeroase state încearcă să "distragă atenţia de la eşecurile lor". "Aprovizionarea cu vaccinuri este monitorizată în timp real, iar guvernele statelor sunt informate în mod regulat", a adăugat el. Potrivit lui Ajay (...)

cititi articolul complet în Agerpres


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Tenis: Monica Niculescu - Nu am ce să reproşez nimănui, mai avem o şansă mâine
Tenis: Monica Niculescu - Nu am ce să reproşez nimănui, mai avem o şansă mâine
Căpitanul jucător al echipei feminine de tenis a României, Monica Niculescu, a declarat, vineri (...)
Bacău: Incendiu la Spitalul Judeţean de Urgenţă; nu sunt victime şi nu au fost evacuate persoane
Bacău: Incendiu la Spitalul Judeţean de Urgenţă; nu sunt victime şi nu au fost evacuate persoane
Un incendiu a izbucnit, vineri seara, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, în zona prin care trec (...)
Tenis: Mihaela Buzărnescu - Am muncit ca un câine pe teren, sunt extrem de dezamăgită că nu am adus un punct (...)
Tenis: Mihaela Buzărnescu - Am muncit ca un câine pe teren, sunt extrem de dezamăgită că nu am adus un punct ţării
Jucătoarea de tenis Mihaela Buzărnescu a declarat, vineri seara, după înfrângerea în faţa Martinei (...)
[Toate articolele din: Agerpres +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY