ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 17 aprilie 2021

 
 

Agerpres [8/04/2021]

 
Maramureş: ''Adoptă o grădină în satul de pe deal'', proiect cultural cu public destinat întreţinerii Muzeului Satului
     
Maramureş: ''Adoptă o grădină în satul de pe deal'', proiect cultural cu public destinat întreţinerii Muzeului Satului

Muzeul Judeţean de Etnografie şi Artă Populară Maramureş organizează evenimentul "Adoptă o grădină în satul de pe deal", încurajând astfel participarea publicului la întreţinerea Muzeului Satului, a informat, joi, într-o postare publică, directorul instituţiei, Monica Mare. "Sunteţi invitaţi cu mic, cu mare să participaţi la lucrările de îngrijire şi înfrumuseţare ale curţilor şi grădinilor căsuţelor din Muzeul Satului. De asemenea, vi se oferă şansa de a răsfăţa mascotele muzeului, iepuraşii pufoşi şi căţelul blănos (...) Uneltele proprii de grădinărit sunt opţionale, dar binevenite", a spus Monica Mare. Evenimentul este realizat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Maramureş şi Banca pentru Alimente Maramureş. Muzeul Judeţean de Etnografie şi Artă Populară Maramureş, dar şi Muzeul Satului din municipiul Baia Mare au continuat să realizeze evenimente educative online din momentul declanşării pandemiei, iar pe durata verii trecute mici evenimente culturale în aer liber cu număr redus de participanţi. De asemenea, muzeograful Oana Teremtuş a declarat joi, pentru AGERPRES, că la fiecare sfârşit de săptămână, lucrătorii instituţiei prezintă online poveşti din satul maramureşan, tradiţii şi obiceiuri, dar şi unele referinţe despre gastronomia locală. "Încercăm să fim mai aproape de public (...), încercăm să readucem întâmplările şi poveştile din satul maramureşan publicului larg care ne poate accesa online sau pe pagina de Facebook (...) Activitatea noastră nu s-a întrerupt deloc, pot spune că ne-am adaptat repede şi dorim să contribuim cât se poate de eficient la o mai bună cunoaştere a valorilor satului nostru, dar şi la o mai bună cunoaştere a tezaurului muzeal adunat în atâţia ani de activitate", a spus Oana Teremtuş. AGERPRES / (AS, A - autor: Leontin Cupar, editor: Marius Frăţilă, editor online: Simona Aruştei)   Sursa (...)

cititi articolul complet în Agerpres


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Tenis: Monica Niculescu - Nu am ce să reproşez nimănui, mai avem o şansă mâine
Tenis: Monica Niculescu - Nu am ce să reproşez nimănui, mai avem o şansă mâine
Căpitanul jucător al echipei feminine de tenis a României, Monica Niculescu, a declarat, vineri (...)
Bacău: Incendiu la Spitalul Judeţean de Urgenţă; nu sunt victime şi nu au fost evacuate persoane
Bacău: Incendiu la Spitalul Judeţean de Urgenţă; nu sunt victime şi nu au fost evacuate persoane
Un incendiu a izbucnit, vineri seara, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, în zona prin care trec (...)
Tenis: Mihaela Buzărnescu - Am muncit ca un câine pe teren, sunt extrem de dezamăgită că nu am adus un punct (...)
Tenis: Mihaela Buzărnescu - Am muncit ca un câine pe teren, sunt extrem de dezamăgită că nu am adus un punct ţării
Jucătoarea de tenis Mihaela Buzărnescu a declarat, vineri seara, după înfrângerea în faţa Martinei (...)
[Toate articolele din: Agerpres +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY