ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 14 aprilie 2021

 
 

Ziarul Clujean [8/04/2021]

 
Peste 1.800 de părinți au apelat serviciul gratuit de telemedicină ALOPEDI în primele trei luni ale acestui an
     
Peste 1.800 de părinți au apelat serviciul gratuit de telemedicină ALOPEDI în primele trei luni ale acestui an

Reprezentanții Spitalului de Urgență pentru Copii, care gestionează serviciul de call-center ALOPEDI – 0364-917, au realizat o analiză a activității derulate în trimestrul întâi al acestui an prin intermediul proiectului dedicat sfaturilor medicale pediatrice. Pe parcursul primelor trei luni ale anului au fost preluate 1.855 de apeluri. În 69% din cazuri copiii au fost evaluați ca non-urgențe iar părinților li s-a explicat modul în care aceștia pot fi îngrijiți la domiciliu și care sunt semnele la apariția cărora trebuie să se adreseze medicului. Comparativ cu ianuarie, luna martie a fost marcată de o creștere cu 62% a numărului de apeluri, existând, de asemenea, cu 50% mai multe situații în care s-a recomandat consultul față în față al copilului în maxim două ore de la apel. Din totalul apelurilor primite în primul trimestru al acestui an, 15,8% au fost pentru copii cu probleme respiratorii, numărul acestora crescând de trei ori în martie față de luna ianuarie. Totodată, și solicitările de acordare a unui sfat medical pentru febră au crescut cu 50%. Jumătate din totalul apelurilor preluate de medicii ALOPEDI – 0364917 în perioada ianuarie-martie a.c. au provenit din județul Cluj. Comparând datele lunii martie cu cele din ianuarie s-a remarcat o creștere cu 80% a apelurilor provenite din alte județe. Post-ul Peste 1.800 de părinți au apelat serviciul gratuit de telemedicină ALOPEDI în primele trei luni ale acestui an apare prima dată în Ziarul (...)

cititi articolul complet în Ziarul Clujean


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
[Toate articolele din: Ziarul Clujean +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY