ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 17 aprilie 2021

 
 

Agerpres [8/04/2021]

 
New Draft - program pentru scenariştii români; înscrierile - până la 15 iunie
     
New Draft - program pentru scenariştii români; înscrierile - până la 15 iunie

New Draft, prima rezidenţă de dezvoltare de scenarii de lungă durată, dedicată exclusiv proiectelor din România, invită scenariştii sau autorii din medii conexe care au un proiect de film în fază de început să intre în acest program până pe 15 iunie. Potrivit unui comunicat al organizatorilor transmis AGERPRES, programul se întinde pe o durată de trei luni, între iulie şi octombrie. Doritorii se pot înscrie cu un sinopsis dezvoltat, o scrisoare de intenţie, CV, precum şi un link către minim un film reprezentativ din filmografia cineastului sau un scenariu de scurt sau lung metraj. Aplicaţiile vor fi trimise pe adresa info@controln.ro. New Draft nu percepe taxe de înscriere sau participare. Cele 12 proiecte finaliste vor forma trei grupe, fiecare cu câte un trainer ataşat. Trainerii şi organizatorii primei ediţii sunt Oana Răsuceanu, Ana Agopian şi Crăiţa Nanu. "Am pornit dintr-o nevoie personală: de a avea lângă noi oameni cu mintea fresh şi cunoştinţe în domeniu care să ne ajute să ieşim din hăţişurile propriilor poveşti fără să le pierdem pe drum. Asta s-a combinat cu experienţa fiecăreia dintre noi în cadrul unor programe similare de lucru din străinătate. Într-un final am spus că merită să gândim o rezidenţă strict pentru autorii români, care să poată genera rezultate palpabile. New Draft aduce timpul, structura şi metodologia necesare pentru a lărgi paleta de posibile producţii autohtone", spune echipa de organizatori. New Draft se va desfăşura online, în trei sesiuni de câte o săptămână de lucru intensiv pe 12 proiecte de lung metraj, plecând de la un sinopsis dezvoltat şi ajungând la drafturi dezvoltate de treatment sau scenariu, totul finalizându-se cu un pitch în faţa unui grup de producători din România. Pe parcursul programului, participanţii vor rescrie şi apoi vor participa la sesiuni comune de feedback, (...)

cititi articolul complet în Agerpres


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Tenis: Monica Niculescu - Nu am ce să reproşez nimănui, mai avem o şansă mâine
Tenis: Monica Niculescu - Nu am ce să reproşez nimănui, mai avem o şansă mâine
Căpitanul jucător al echipei feminine de tenis a României, Monica Niculescu, a declarat, vineri (...)
Bacău: Incendiu la Spitalul Judeţean de Urgenţă; nu sunt victime şi nu au fost evacuate persoane
Bacău: Incendiu la Spitalul Judeţean de Urgenţă; nu sunt victime şi nu au fost evacuate persoane
Un incendiu a izbucnit, vineri seara, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, în zona prin care trec (...)
Tenis: Mihaela Buzărnescu - Am muncit ca un câine pe teren, sunt extrem de dezamăgită că nu am adus un punct (...)
Tenis: Mihaela Buzărnescu - Am muncit ca un câine pe teren, sunt extrem de dezamăgită că nu am adus un punct ţării
Jucătoarea de tenis Mihaela Buzărnescu a declarat, vineri seara, după înfrângerea în faţa Martinei (...)
[Toate articolele din: Agerpres +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY