ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 15 aprilie 2021

 
 

Agerpres [8/04/2021]

 
Regatul Unit: Boris Johnson condamnă noile violenţe din Irlanda de Nord
     
Regatul Unit: Boris Johnson condamnă noile violenţe din Irlanda de Nord

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a condamnat o nouă noapte de violenţe petrecute în Irlanda de Nord, în care manifestanţi au aruncat cocteiluri Molotov şi un autobuz a fost incendiat la Belfast miercuri spre joi, transmite AFP. Aceste noi violenţe survin după o săptămână de revolte ce arată o creştere a tensiunilor în provincia britanică, unde consecinţele Brexit-ului creează un sentiment de trădare în rândul unioniştilor ataşaţi de coroana britanică. Mulţimea s-a adunat pe artera Lanark Way din Belfast, 'unde un autobuz a fost incendiat', a anunţat poliţia nord-irlandeză.   Foto: (c) Jason Cairnduff / REUTERS 'Modul de a rezolva diferendele este prin dialog şi nu prin violenţă sau infracţionalitate', a scris Boris Johnson pe Twitter puţin mai târziu, exprimându-şi 'profunda preocupare'. 'Nu este vorba de un protest. Este vandalism şi tentativă de omor. Aceste acţiuni nu reprezintă unionismul, nici loialismul', a declarat, la rândul său, prim-ministrul nord-irlandez Arlene Foster. Potrivit corespondentei BBC, incendieri au fost semnalate pe Lanark Way, unde bariere metalice imense despart un cartier catolic de altul protestant.   Foto: (c) Jason Cairnduff / REUTERS 'Sute de persoane de fiecare parte au aruncat cocteiluri Molotov', dar sosirea poliţiei a făcut să se diminueze violenţele, a relatat ea. Circulaţia metroului în zonă a fost suspendată, a anunţat agenţia Press Association. Săptămâna trecute, violenţe au izbucnit mai întâi în oraşul Londonderry, după care s-au extins într-un cartier loialist din Belfast şi în împrejurimile sale în weekend-ul de Paşte.   Foto: (c) Jason Cairnduff / REUTERS Aceste incidente fac să reapară spectrul 'Tulburărilor' între republicani şi unionişti, soldate cu 3.500 de morţi pe parcursul (...)

cititi articolul complet în Agerpres


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Coronavirus/SUA: Pauza în administrarea vaccinului Johnson & Johnson a fost prelungită cu cel puţin o (...)
Coronavirus/SUA: Pauza în administrarea vaccinului Johnson & Johnson a fost prelungită cu cel puţin o săptămână
Pauza în administrarea vaccinului Johnson & Johnson a fost prelungită cu cel puţin o săptămână (...)
Coronavirus/Belgia: Administrarea vaccinului Johnson & Johnson a fost amânată
Coronavirus/Belgia: Administrarea vaccinului Johnson & Johnson a fost amânată
Belgia a decis miercuri să amâne administrarea vaccinului Johnson & Johnson, care trebuia să (...)
Rusia: Percheziţii la sediul unui ziar studenţesc şi urmăriri penale împotriva unor tineri jurnalişti
Rusia: Percheziţii la sediul unui ziar studenţesc şi urmăriri penale împotriva unor tineri jurnalişti
Poliţia rusă a percheziţionat miercuri redacţia ziarului studenţesc DOXA şi domiciliile a patru din (...)
[Toate articolele din: Agerpres +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY