ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 14 aprilie 2021

 
 

Agerpres [8/04/2021]

 
Dr. Petronela Nechita: O persoană stresată caută soluţii, pe când cineva ajuns la stadiul de burnout abandonează lupta
     
Dr. Petronela Nechita: O persoană stresată caută soluţii, pe când cineva ajuns la stadiul de burnout abandonează lupta

Sindromul de burnout, cunoscut şi ca suprasolicitarea profesională, sindromul oboselii cronice, este o afecţiune complexă asociată cu epuizarea fizică, emoţională şi mentală, cauzată de expunerea excesivă şi prelungită la situaţii stresante, precizează Petronela Nechita, medic primar psihiatru, care arată că o persoană ajunsă la stadiul de burnout abandonează lupta, fiind total lipsită de motivaţie şi deprimată. Potrivit specialistului, locul de muncă tinde să fie mediul cel mai propice pentru dezvoltarea sindromului de burnout, dar există şi situaţii în care viaţa socială sau personală conduce la dezvoltarea acestei afecţiuni. Cu stilul de viaţă pe care îl avem aproape toţi, din ce în ce mai alert şi mai indiferent faţă de nevoile personale ale individului, riscăm să ajungem la burnout - este semnalul de alarmă tras de medic. Organizaţia Mondială a Sănătăţii, la Congresul Mondial de Sănătate din 2019, a caracterizat acest sindrom ca un "fenomen legat de muncă". "Burnout-ul prezintă trei mari categorii de simptome ale stresului: epuizare fizică, precum prezenţa simptomelor fizice, epuizarea emoţională, care vine cu simptome legate de atitudini şi sentimente, şi simptome comportamentale în ceea ce priveşte productivitatea scăzută, insatisfacţie la locul de muncă. Sindromul de burnout apare în special la persoanele a căror profesie implică o responsabilitate deosebită şi interacţiuni frecvente cu oamenii. Apare tot mai frecvent în prezent, de exemplu la medici şi asistente, şi duce la scăderea performanţelor la locul de muncă, afectează relaţiile cu cei din jur şi calitatea vieţii. În pandemia cu SARS-CoV-2 (COVID-19), cele mai multe cazuri de suprasolicitate profesională au fost întâƒlnite în râƒndul cadrelor medicale, care intră în contact direct cu boala, durerea, suferinţa, (...)

cititi articolul complet în Agerpres


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Seara Palatului Elisabeta dedicată Militarilor Români - online, miercuri, de la ora 18,00
Seara Palatului Elisabeta dedicată Militarilor Români - online, miercuri, de la ora 18,00
Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta, va găzdui, miercuri, de la ora 18,00, Seara (...)
Mureş: Poliţiştii caută un minor din Sovata, dispărut de acasă
Mureş: Poliţiştii caută un minor din Sovata, dispărut de acasă
Poliţiştii din Mureş caută un minor în vârstă de 12 ani, din Sovata, care a plecat de acasă şi nu a (...)
România va fi reprezentată de şase sportivi la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la (...)
România va fi reprezentată de şase sportivi la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Basel
România va avea un lot format din şase sportivi, trei la feminin şi trei la masculin, la (...)
[Toate articolele din: Agerpres +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY