ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 23 aprilie 2021

 
 

Gazeta de Sud [8/04/2021]

 
Pensionară condamnată cu suspendare pentru camătă
     
Pensionară condamnată cu suspendare pentru camătă

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins apelul formulat de o pensionară de 78 de ani, trimisă în judecată pentru comiterea infracţiunii de camătă. Hotărârea instanţei este definitivă. În iulie 2020, femeia a fost condamnată de Judecătoria Craiova la doi ani de închisoare cu suspendare. Anchetatorii au susţinut că femeia a acordat împrumuturi între 3.000 şi 20.000 de lei, pentru care a perceput o dobândă de 10% pe lună. Femeia de 78 de ani a fost trimisă în judecată în octombrie 2018, sub acuzaţia de camătă. Anchetatorii au susţinut că femeia a acordat mai multe împrumuturi cu dobândă. În toate cazurile, dobânda a fost de 10% pe lună. „În perioada anilor 2010-2014, inculpata, fără a fi autorizată în acest sens, a dat cu împrumut diferite sume de bani, ca îndeletnicire, la mai multe persoane, de la care a solicitat și primit dobândă pentru împrumuturile acordate.În unele cazuri, pentru a se asigura de recuperarea banilor și pentru a masca dobânda solicitată, inculpata a încheiat contracte de împrumut legalizate la notar, în care erau stipulate sume de bani mult mai mari față de cele împrumutate, diferența față de suma inițială reprezentând dobânda percepută de aceasta”, au explicat anchetatorii. Camătă legalizată la notar În urma anchetei s-a mai stabilit că femeia de 78 de ani a făcut scandal la locul de muncă al unei persoane împrumutate. „În anul 2012, inculpata a acordat suma de 16.500 lei cu titlu de împrumut cu o dobândă lunară de 10 % soților B. Întrucât în anul 2013 persoanele vătămate i-au restituit doar suma de 2.000 lei, cu titlu de dobândă, inculpata a mers, în mai multe rânduri la locul de muncă al părții civile, care ocupa funcția de secretară la o școală din sistemul public de învățământ, unde, fără rețineri și de multe ori, prin folosirea de injurii și amenințări la adresa acesteia, a solicitat restituirea sumei de (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
P​este un milion de români îşi serbează ziua onomastică de Sfântul Gheorghe
P​este un milion de români îşi serbează ziua onomastică de Sfântul Gheorghe
Peste un milion de români îşi serbează onomastica vineri, de sărbătoarea Sfântului Gheorghe, scrie (...)
Româncele fac furori la Istanbul. Ana Bogdan, in sferturi după victoria cu Krejcikova
Româncele fac furori la Istanbul. Ana Bogdan, in sferturi după victoria cu Krejcikova
Ana Bogdan este într-o formă fantastică. Românca s-a calificat în sferturile de finală ale turneului (...)
5 avantaje ale alergării dimineața
5 avantaje ale alergării dimineața
Alergarea dimineața pentru pierderea în greutate poate oferi o serie de beneficii pentru (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY