ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 15 aprilie 2021

 
 

Gazeta de Sud [8/04/2021]

 
Lobby la Ministerul Energiei pentru deblocarea ajutorului financiar pentru CEO
     
Lobby la Ministerul Energiei pentru deblocarea ajutorului financiar pentru CEO

Actuala conducere a Complexului Energetic Oltenia a făcut săptămâna aceasta demersuri pe lângă Ministerul Energiei pentru a facilita obținerea ajutorului financiar. Banii sunt necesari de urgență pentru a achiziționa certificatele de CO2 aferente producției de energie din 2020. Compania are de cumpărat peste 8 milioane de certificate de CO2. Data limită pentru achiziție este 30 aprilie. În cazul în care ajutorul în valoare de 241 de milioane de euro nu va ajunge la companie, din luna mai ar putea fi aplicate amezi de 100 de euro pe zi pentru fiecare certificate necumpărat. Prețul certificatelor se menține la un nivel ridicat, respectiv 41 de euro. La prețul actual ar fi nevoie de mult mai mulți bani pentru a achita taxa de poluare. Administrația Complexului Energetic Oltenia a anunțat că au mai fost cumpărate certificate de CO2 în ultimele luni, însă fără a preciza numărul acestora. Cel mai mare cumpărător de certificate Se cunoaște că, la nivelul României, Complexul Energetic Oltenia este cel mai mare cumpărător de certificate de CO2. Dacă vor fi făcute publice date legate de necesarul de certificate acest lucru ar putea influența prețul pe piețele de profl, susține conducerea colosului energetic. Șefi Complexului Energetic Oltenia au aprobat inclusiv un împrumut de certificate de CO2 de la alte companii pentru a acoperi diferența de certificate pentru care nu vor mai fi găsite fonduri, în afara ajutorului de restructurare care este așteptat cu nerăbdare să intre în conturile colosului energetic. Banii ar trebui să fie virați de Ministerul Finanțelor, prin Trezoreria Statului. Este de precizat că, recent, Guvernul a adoptat o Ordonanță pentru a putea fi virat către Complexul Energetic Oltenia ajutorul de restructurare în valoare de 241 de milioane de euro. Banii nu au mai ajuns însă la companie. Societatea mai (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Horoscop
Horoscop
BerbecÎn prima parte a zilei s-ar putea să luaţi o decizie în urma căreia vi se schimbă complet (...)
Bancul zilei
Bancul zilei
În biroul directorului unei bănci, care tocmai a fost jefuită, intră un sergent de poliție, care i (...)
Comunicat de presă – Încheiere proiect „DEZVOLTAREA FIRMEI SC ELVPART SRL”
Comunicat de presă – Încheiere proiect „DEZVOLTAREA FIRMEI SC ELVPART SRL”
ELVPART SRL, cu sediul în Municipiul Târgu Jiu, România, Str. Unirii nr. 94A, , județul Gorj, cod (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY