ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 17 aprilie 2021

 
 

Gazeta de Sud [8/04/2021]

 
Înscrierea la pregătitoare poate fi amânată pentru copiii cu anemie sau cu greutate mică
     
Înscrierea la pregătitoare poate fi amânată pentru copiii cu anemie sau cu greutate mică

Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Dolj a început evaluarea copiilor care nu au frecventat grădiniţa şi vor să meargă la şcoală dar şi a copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani dar pentru care părinţii cer amânarea înscrierii în clasa pregătitoare. Potrivit managerului Elena Cocoş, a scăzut foarte mult numărul copiilor care au nevoie de o asemenea evaluare. Până acum mai mult de jumătate din solicitări au fost pentru a amâna înscrierea în clasa pregătitoare. Directorul CJRAE Dolj a spus că sunt 75 de tipuri de afecţiuni, care permit amânarea înscrierii în clasa pregătitoare, printre care anemia cronică sau tulburările de nutriţie, greutatea mică, astm bronşic, hepatita, tulburările emoţionale. Lista afecţiunilor pe baza cărora se poate cere amânarea Numărul copiilor din Dolj care trec prin evaluarea psihosomatică înainte de a fi înscrişi la şcoală a scăzut foarte mult. La CJRAE Dolj se fac cereri doar pentru copiii care nu au frecventat grădiniţa şi pe care părinţii vor să-i înscrie la şcoală, dar şi pentru copiii care au împlinit vârsta pentru şcoală dar părinţii cer amânarea înscrierii. „Până acum am avut 11 evaluări psihosomatice, dintre care şase au fost pentru copii de 6 ani la care părinţii au cerut amânarea înscrierii în clasa pregătitoare. Mai avem încă 12 copii programaţi, pentru perioada următoare, pentru evaluarea psihosomatică. Pentru copiii de 6 ani ai căror părinţi solicită amânarea înscrierii în clasa pregătitoare este nevoie de un diagnostic dat de medicul specialist. În acest moment, avem inclusiv pe site-ul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Dolj o listă cu cele 75 de afecţiuni, pe baza cărora se poate cere amânarea înscrierii la şcoală. Sigur, că mai pot fi şi alte afecţiuni pentru care medicul poate recomanda amânarea acestei înscrieri. Ca şi exemple, se poate solicita amânarea înscrierii la (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Lovituri aeriene asupra Fâşiei Gaza după un nou tir de rachetă spre Israel
Lovituri aeriene asupra Fâşiei Gaza după un nou tir de rachetă spre Israel
Armata israeliană a indicat sâmbătă că a efectuat lovituri aeriene împotriva unor „ţinte teroriste” (...)
Incendiu la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bacău
Incendiu la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bacău
Un incendiu a izbucnit, vineri seara, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, în zona prin care trec (...)
Peste 100 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor anti-COVID, în Gorj
Peste 100 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor anti-COVID, în Gorj
Peste 100 de gorjeni au fost amendați în ultimele 24 de ore, deoarece nu au respectat regulile (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY