ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 14 aprilie 2021

 
 

Gazeta de Sud [8/04/2021]

 
Capacele de canal, capcane în asfalt
     
Capacele de canal, capcane în asfalt

În Craiova, problema străzilor pare să nu găsească o rezolvare prea curând. În fiecare primăvară acestea ies din iarnă ciuruite, pline de gropi, crăpături şi cu capacele de la gurile de canal înfundate în asfalt. În Craiova, sunt probleme nu doar cu străzile pe care nu s-a mai intervenit de mult timp şi care ar avea nevoie de o reparaţie totală, ci şi cu gropile tot mai multe care apar în carosabil. Unele sunt chiar rezultatul lucrărilor anterioare, mai exact al faptului că gurile de canalizare şi grătarele de la geigere nu au fost ridicate la cotă odată cu asfaltarea străzii. Groapile formate în jurul unor guri de canal stau mărtuire a lucrărilor de proastă calitate, indiferent că asfaltarea s-a făcut cu bani de la bugetul local sau fonduri europene. Ridicarea la cotă a capacelor, meteahna asfaltatorilor Şoferii care trec zilnic pe bulevardul Decebal, pe bulevardul Gheorghe Chiţu sau bulevardul Râului înjură cu năduf, ori de câte ori nimeresc cu maşina în gurile de canal. Ridicate la cotă după asfaltare, acestea au acum în jurul lor covorul asfaltic făcut praf. Altele s-au lăsat, au fost de-a dreptul înghiţite de stradă. În urma, carosabilul este garnisit cu gropi şi denivelări în care rişti să-ţi rupi maşina. Aşa sunt mai toate străzile din oraş, inclusiv marile bulevarde pe care capacele de de gurile de canalizare sunt lăsat aproape 20 de cm sub asfaltul turnat. Tehnologia de ridicare la cotă a acestora după turnarea asfaltului s-a dovedit în timp a fi una păguboasă, din moment ce în jurul multora dintre ele se tot cârpeşte în fiecare an. Gurile de canal, capcane în carosabil Bulevardul Decebal este o arteră din oraş intens circulată. Acesta a fost modernizat cu ani în urmă, prin Programul operaţional regional 2007-2013, valoarea totală a proiectului fiind de 43.972.608,0. De la momentul reabilitării şi până în prezent au (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Dezbatere privind „pașaportul de vaccinare”, lansată de Parlamentul European
Dezbatere privind „pașaportul de vaccinare”, lansată de Parlamentul European
Comisia pentru Libertăți Civile din Parlamentul European (LIBE) a discutat marţi la Bruxelles, (...)
De ce aleg asociaţiile de proprietari firme de administrare condominii?
De ce aleg asociaţiile de proprietari firme de administrare condominii?
Administrarea asociaţiilor de proprietari intră într-o nouă etapă, deoarece firmele specializate în (...)
Taxa de parcare în Craiova. Scump, domne, prin SMS! La parcometru e mai ieftin
Taxa de parcare în Craiova. Scump, domne, prin SMS! La parcometru e mai ieftin
Taxa de parcare în Craiova. Celebra zicală „dai un ban, dar stai în faţă“ se potriveşte de minune şi (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY