ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 15 aprilie 2021

 
 

Agerpres [8/04/2021]

 
Israelul se opune oricărui acord care permite Iranului să dezvolte arme nucleare (Netanyahu)
     
Israelul se opune oricărui acord care permite Iranului să dezvolte arme nucleare (Netanyahu)

Benjamin Netanyahu a afirmat miercuri că Israelul se va opune oricărui acord care ar permite Iranului să dezvolte arme nucleare, în timp ce la Viena au loc discuţii între Teheran şi comunitatea internaţională pentru a încerca să salveze acordul din 2015 privind programul nuclear iranian, transmite AFP. "Un acord cu Iranul care ar deschide calea armelor nucleare, nu ar fi în niciun caz obligatoriu pentru noi", a spus premierul israelian. Benjamin Netanyahu s-a exprimat într-un discurs ţinut la Memorialul Yad Vashem din Ierusalim, cu ocazia Yom Hashoa (Ziua Amintirii Holocaustului şi a Eroismului). Israelul acuză Republica Islamică Iran, duşmanul jurat al statului evreu, că încearcă să dezvolte arme nucleare, ceea ce Teheranul a negat întotdeauna. "În timpul Holocaustului, nu am avut nici capacitatea de a ne apăra, nici suveranitatea pentru a face acest lucru", a adăugat Benjamin Netanyahu. "Astăzi avem un stat, o forţă de apărare şi avem dreptul deplin şi natural ca stat suveran al poporului evreu de a ne apăra împotriva duşmanilor noştri", a subliniat el. În faţa tensiunilor cu Iranul, Israelul a încheiat în ultimele luni acorduri pentru normalizarea relaţiilor diplomatice, în special, cu Emiratele Arabe Unite şi Bahrein, două ţări arabe din Golf unde comunităţile evreieşti au organizat în acest an pentru prim dată ceremonii publice cu ocazia Zilei Amintirii. "În acest moment, un muzeu din Dubai organizează un eveniment pentru amintirea victimelor Holocaustului", a spus premierul israelian. "Acesta este un semn al unei schimbări binevenite în relaţiile dintre arabi şi evrei", a adăugat el. "Regiunea Golfului a cunoscut o schimbare în ultimii ani când este vorba despre discutarea Holocaustului", a declarat pentru AFP Houda Nonoo, fostă ambasadoare a (...)

cititi articolul complet în Agerpres


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Coronavirus/SUA: Pauza în administrarea vaccinului Johnson & Johnson a fost prelungită cu cel puţin o (...)
Coronavirus/SUA: Pauza în administrarea vaccinului Johnson & Johnson a fost prelungită cu cel puţin o săptămână
Pauza în administrarea vaccinului Johnson & Johnson a fost prelungită cu cel puţin o săptămână (...)
Coronavirus/Belgia: Administrarea vaccinului Johnson & Johnson a fost amânată
Coronavirus/Belgia: Administrarea vaccinului Johnson & Johnson a fost amânată
Belgia a decis miercuri să amâne administrarea vaccinului Johnson & Johnson, care trebuia să (...)
Rusia: Percheziţii la sediul unui ziar studenţesc şi urmăriri penale împotriva unor tineri jurnalişti
Rusia: Percheziţii la sediul unui ziar studenţesc şi urmăriri penale împotriva unor tineri jurnalişti
Poliţia rusă a percheziţionat miercuri redacţia ziarului studenţesc DOXA şi domiciliile a patru din (...)
[Toate articolele din: Agerpres +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY