ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 23 aprilie 2021

 
 

Agerpres [7/04/2021]

 
Albania: Armata desfăşurată la aeroportul din Tirana după o grevă a controlorilor aerieni
     
Albania: Armata desfăşurată la aeroportul din Tirana după o grevă a controlorilor aerieni

Armata a fost desfăşurată miercuri seară la aeroportul din capitala Albaniei, Tirana, unde întreg traficul a fost anulat în cursul zilei din cauza unei greve a controlorilor de trafic aerian care reclamă creşterea salariilor reduse în timpul pandemiei, notează AFP. "Aeroportul Rinas (în apropiere de Tirana) a fost pus sub controlul armatei", a declarat ministrul infrastructurii, Belinda Balluku, într-o intervenţie la un canal de televiziune. "Având în vedere aceste comportamente iresponsabile, nu putem exclude altele, periculoase pentru securitate", a spus ea cu puţin înainte de desfăşurarea armatei. La rândul său, premierul Edi Rama a denunţat un "act grav de sabotaj" şi a dat asigurări că acesta "nu va fi tolerat". Peste zece zboruri către sau dinspre Atena, Istanbul, Frankfurt, Viena şi Bruxelles au trebuit anulate din cauza acestei greve de 24 de ore, a indicat conducerea aeroportului. Controlorii de trafic aerian solicită majorarea salariilor. Remuneraţia lor a fost redusă cu 62% anul trecut din cauza impactului pandemiei asupra traficului aerian, a precizat sindicatul lor într-un comunicat. În prezent, ei câştigă în medie 2.490 de dolari (2.095 euro), sau de cinci ori salariul mediu în Albania, a declarat ministrul Balluku. Volumul zborurilor a scăzut cu 57% în Albania comparativ cu traficul dinainte de pandemie, a spus ea. Ministrul apărării, Niko Peleshi, a difuzat seara pe contul său de Facebook o înregistrare video arătând sosirea la aeroport a mai multor autovehicule blindate. "Forţele armate şi-au sporit vigilenţa pentru a garanta perimetrul de securitate din jurul aeroportului", a explicat el. Ministrul Balluku i-a acuzat pe grevişti că au "o agendă politică", ameninţându-i cu acţiuni în justiţie dacă nu îşi reiau munca. "Nimeni nu (...)

cititi articolul complet în Agerpres


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Tenis: Monica Niculescu - Nu am ce să reproşez nimănui, mai avem o şansă mâine
Tenis: Monica Niculescu - Nu am ce să reproşez nimănui, mai avem o şansă mâine
Căpitanul jucător al echipei feminine de tenis a României, Monica Niculescu, a declarat, vineri (...)
Bacău: Incendiu la Spitalul Judeţean de Urgenţă; nu sunt victime şi nu au fost evacuate persoane
Bacău: Incendiu la Spitalul Judeţean de Urgenţă; nu sunt victime şi nu au fost evacuate persoane
Un incendiu a izbucnit, vineri seara, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, în zona prin care trec (...)
Tenis: Mihaela Buzărnescu - Am muncit ca un câine pe teren, sunt extrem de dezamăgită că nu am adus un punct (...)
Tenis: Mihaela Buzărnescu - Am muncit ca un câine pe teren, sunt extrem de dezamăgită că nu am adus un punct ţării
Jucătoarea de tenis Mihaela Buzărnescu a declarat, vineri seara, după înfrângerea în faţa Martinei (...)
[Toate articolele din: Agerpres +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY