ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 14 aprilie 2021

 
 

Jurnalmm [8/04/2021]

 
Cum trebuie să arate o adeverință de vechime în câmpul muncii.
     
Cum trebuie să arate o adeverință de vechime în câmpul muncii.

În prezent, există, din păcate, foarte mulți angajați care nu își cunosc drepturile față de angajatori, fapt pentru care, în articolul de față, vom trata subiectul referitor la documentele pe care un salariat ar trebui să le primească în momentul încetării raporturilor de muncă cu societatea în cauză. Un act esențial în economia raporturilor de muncă este adeverința de vechime în muncă, despre care vom vorbi pe larg în cele ce urmează. ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția! AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD Oferte de nerefuzat 2021 Adeverință de vechime în muncă Potrivit Codului Muncii (art. 40), angajatorul are obligația de a elibera, la cerere, toate documentele care atestă calitatea de salariat a celui/celei ce le solicită: „la solicitarea salariatului sau a unui fost salariat, angajatorul este obligat să elibereze un document care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă, în meserie și în specialitate“. În urmă cu mai mulți ani, evidența muncii se făcea prin carnetele de muncă, însă, în prezent, totul are loc în format electronic, prin intermediul Registrului General de Evidență a Salariaților (REVISAL). Așadar, atunci când au nevoie, angajații sau foștii angajați pot dovedi perioadele muncite legal prin intermediul adeverinței de vechime în muncă. Oricare ar fi modalitatea de încetare a contractului de muncă (demisie, acordul părților, concediere), la plecare, angajatul trebuie să se asigure că primește următoarele documente: decizia de încetare a contractului de muncă; un extras din REVISAL (raportul per salariat) din care reies toate modificările pe care le-a suportat de-a lungul timpului contractul său de muncă (suspendări, modificări de funcție, modificări salariale, încetare); adeverința cu concediile medicale pentru perioada contractuală, în (...)

cititi articolul complet în Jurnalmm


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
[Toate articolele din: Jurnalmm +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY