ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 14 aprilie 2021

 
 

Radio Europa Liberă [7/04/2021]

 
Un aliat al noii administrații de la Washington - Japonia
     
Un aliat al noii administrații de la Washington - Japonia

De obicei, odata cu instalarea unei noi administratii la Washington, primele contacte externe sint cu vecinii – Canada si Mexic. De data aceasta, primele luni de politica externa au adus in prim plan un aliat de cealalta parte a Pacificului, Japonia. Si motivul este evident si anume raporturile tensionate ale Statelor Unite cu China si nevoia de a crea aliante pentru a contracara ofensiva acesteia. Imediat dupa ce Donald Trump a pierdut alegerile, unii observatori au crezut ca noul presedinte – Joe Biden – va trece la o resetare a raporturilor cu Beijingul. Dar pina acum nu asa stau lucrurile. O reuniune recenta a dat la iveala ca pozitiile celor doua tari ramin divergente intr-o serie de chestiuni importante, ceea ce se traduce prin continuarea tensiunilor. In plus, Washington incearca sa intareasca o alianta regionala Japonia – India – Australia – Statele Unite, tocmai pentru a raspunde adecvat actiunilor Chinei – agresivitate militara, incalcarea drepturilor omului, o politica de ajutor extern care submineaza domnia legii si democratia sau politica comerciala. Recent, purtatorul de cuvint al Departamentului de Stat a sugerat chiar ca s-ar putea lua in considerare, in urma consultarilor cu aliati chiar si boicotarea urmatoarei Olimpiade de Iarna, programata in China, afirmatie care a stirnit minie la Beijing si antrenat amenintari cu serioase represalii. In contextul in care premierul Japoniei, Yoshihide Suga va fi la Washington unde se va intilni la 16 aprilie cu presedintele Biden, ministrul de externe nipon i-a cerut omologului sau chinez sa imbunatateasca situatia drepturilor omului pentru Uyghurii din China – o minoritate musulmana persecutata – si sa opreasca represiunea din Hong Kong, unde miscarea pentru democratie e innabusita. Tokyo, un aliat important al (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Franz Josef Huber, un complice al criminalului de război Adolf Eichmann
Franz Josef Huber, un complice al criminalului de război Adolf Eichmann
Dezvăluiri despre cariera postbelică a generalului SS şi ofiţer al Gestapo-ului, Franz Josef (...)
Igor Dodon e profesionistul nr.1?
Igor Dodon e profesionistul nr.1?
Aflu dintr-un sondaj din martie, realizat de Intellect Group-Rating politic, că liderul (...)
Moldova la ora 7
Moldova la ora 7
Ştiri, interviuri, analize. Programul care stabileşte agenda zilei. Programul în care puteți (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY