ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 14 aprilie 2021

 
 

Radio Europa Liberă [7/04/2021]

 
Continuă eforturile de a readuce SUA în tratatul nuclear cu Iranul
     
Continuă eforturile de a readuce SUA în tratatul nuclear cu Iranul

Reuniunea de la Viena cu participarea celorlalti semnatari – Rusia, China, Germania, Franta, Marea Britanie si Iran – survine intr-un moment in care Statele Unite urmeaza sa demareze convorbirile deocamdata indirecte cu Teheranul. Ar fi primul semnal in directia revenirii Statelor Unite in acord, dupa ce s-au retras in timpul administratiei Trump. Pina acum cele doua parti – America si Iranul – au insistat ca cealalta sa dea semnalul revenirii. Washington a cerut ca Iranul sa revina la prevederile initiale ale acordului, pe care le-a incalcat dupa retragerea Statelor Unite, ca o pre-conditie la ridicarea de sanctiuni. Iranul pe de alta parte a argumentat ca America este cea care s-a retras si in consecinta trebuie sa ridice sanctiunile prima. Obiectivul este un compromis gradual si poate si idea de a prelungi tratatul, in parametrii de natura sa rezolve citeva dintre lipsurile intelegerii initiale. Dupa ce Trump s-a retras din acord, Iranul a nesocotit prevederi cu privire la cantitatea de uraniu imbogatit pe care o poate stoca si puritatea acestuia. Motivul pentru care Teheranul a procedat asa a fost sa forteze pe ceilalalti semnatari sa compenseze pentru pagubele produse de sanctiunile americane. Odata cu intrarea in scena a administratiei Biden, noul presedinte nu doar ca si-a manifestat intentia de a reveni in acord dar a numit ca negociatori si reprezentanti, oficialitati care au fost implicate in convorbirile initiale si care cunosc bine atit chestiunea cit si pe omologii lor iranieni. La reuniunea de la Viena s-a stabilit formarea unor grupuri de lucru – unul pentru sanctiuni si celalalt pentru controlul inarmarii nucleare – care sa ajunga la un (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Franz Josef Huber, un complice al criminalului de război Adolf Eichmann
Franz Josef Huber, un complice al criminalului de război Adolf Eichmann
Dezvăluiri despre cariera postbelică a generalului SS şi ofiţer al Gestapo-ului, Franz Josef (...)
Igor Dodon e profesionistul nr.1?
Igor Dodon e profesionistul nr.1?
Aflu dintr-un sondaj din martie, realizat de Intellect Group-Rating politic, că liderul (...)
Moldova la ora 7
Moldova la ora 7
Ştiri, interviuri, analize. Programul care stabileşte agenda zilei. Programul în care puteți (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY