ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 16 aprilie 2021

 
 

Ocnamureşanul [27/01/2021]

 
Despre SODA Ocna Mureș și despre liberalism. Așa, la căderea serii...
     
Despre SODA Ocna Mureș și despre liberalism. Așa, la căderea serii...

Pentru un copil al anilor '70 si ‘80 Soda Ocna Mures a reprezentat un vis desenat pe teren cu acuarela sperantei. Momentul meciului era un moment de evadare si de libertate absoluta. Eram doar noi copiii, cu visele noastre, si ei adultii, cu sperantele lor, într-o lume ce era, totusi, încorsetata de doctrina si de multa, multa prostie institutionalizata. O echipa de fotbal ce aparuse într-o lume libera dintr-un alt timp a trebuit sa se adapteze si sa traiasca într-o lume comunista pentru ca, în final, sa redescopere acea lume libera, salbatic de libera, dar fara nici un reper pentru asa ceva. La fel ca tot sportul românesc de dupa 1990, Soda Ocna Mures a trait o fractura generationala fara a avea si codurile necesare pentru a supravietui la asa ceva dar "pastrând" toate sansele pentru a muri frumos pe altarul democratiei salbatice. Faptul ca ea, Soda, nu a murit este si azi un fel de miracol frumos ce poate fi explicat doar de ADN, de niste oameni frumosi si de o conexiune particulara a astrelor. Niste pasionati, frumosi si nebuni, si-au spus ca vin de undeva cu un bagaj frumos si ca ar fi pacat ca toate acestea sa se piarda doar din stupizenie. Si au facut eforturi pentru asta… Gicu, Florin D, Marius B., Mihai "Grasu", Marius S, Sorin, Liviu F, sunt doar câteva nume care au contat în ultimii ani. Iar sportul la Ocna Mures, footbalul si voleiul mai ales, au repornit frumos de tot pe aceste meleaguri acum 4-5 ani. "Ingrijorator" de frumos… Iar când un un lucru este prea frumos ca sa fie adevarat el nu va fi nicidata adavarat. Mai ales la Ocna Mures. Autorii proiectului initial de reînnoire sportiva la Ocna Mures au plecat, din prea multa dragoste marturisita lor de catre autoritatile locale, iar în felul acesta ne-am întors voiosi la ceea ce stiam noi bine de tot de mai demult. (...)

cititi articolul complet în Ocnamureşanul


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
[Toate articolele din: Ocnamureşanul +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY