ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI14 ianuarie 2021

 
 

„Când o să înceapă să-i vâre pe câte unul în pușcărie, toți au să fugă ”

Radio Europa Liberă [28/11/2020]

 
„Când o să înceapă să-i vâre pe câte unul în pușcărie, toți au să fugă ”
     
„Când o să înceapă să-i vâre pe câte unul în pușcărie, toți au să fugă ”

Proaspăt aleasa președintă a Republicii Moldova, Maia Sandu, ar urma să fie învestită pe 24 decembrie, dată la care expiră mandatul actualului președinte, Igor Dodon, de la care se cere sprijinul necesar în procesul de tranziție a administrație prezidențiale. Ce așteptări au alegătorii de la acest mandat pe care l-a câștigat Maia Sandu? Căutăm răspuns la acest sfârșit de săptămână. * * * Primul pas către reforma vieții politice trebuie să presupună un sprijin acordat președintei recent aleasă, Maia Sandu. Ea a câștigat alegerile nu pentru că a fost considerată un politician mai bun decât Igor Dodon, ci pentru că reprezintă ideea de schimbare. E nevoie de modelul onest de a face politică. Marea problemă a Republicii Moldova ține de blocajul clasei politice, iar o reformă începută de la vârf trebuie să ducă la alegerile parlamentare anticipate. Sunt opinii adunate de la trecătorii întâlniți la întâmplare pe străzile din Cahul. I-am întrebat, ce așteptări au ei de la Maia Sandu-președinta. – „Schimbările cele mai principale ar fi să scăpăm de bandiții ăștia, de toți, de acești care și-au strâns iar gașca asta și iar vor să ne învârtă cum ne-au învârtit. Nu-i interesează pe dânșii părerile poporului, pe dânșii îi interesează buzunarele lor. Asta-i cel mai principal și să ne vină copiii acasă, nu să-i numească diasporă. Diaspora ceea care-i acolo au părinți aici, au mame, au feciori, au fiice... Ei nu se gândesc? Ei se gândesc numai la ai lor. Ne-au pus măștile și trebuie să tăcem?” Europa Liberă: Se insistă foarte mult pe ideea declanșării alegerilor parlamentare anticipate. Ar merge lumea să mai voteze o dată? – „În folosul poporului, lumea s-ar duce. Ceea ce ne va spune președinta să facem, aceea noi o să facem, cred că...” Europa Liberă: Aveți încredere în ea? – „Avem încredere! Avem, că femeile mătincă mai mult fac decât bărbații.” Europa Liberă: Cum ați (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Teme pentru acasă de la Bruxelles: reforme, lupta cu corupția, instituții puternice
Teme pentru acasă de la Bruxelles: reforme, lupta cu corupția, instituții puternice
Vasile Botnaru a stat de vorbă cu analistul politic Gheorghe Cojocaru despre implicațiile pe plan (...)
Fără epurări, lucrurile ar fi fost diferite...
Fără epurări, lucrurile ar fi fost diferite...
În mintea lui Stalin, epurările erau instrumente de consolidare politică și construcție a (...)
Armand Goșu (istoric): „Pentru Putin vor veni cert zile foarte grele”
Armand Goșu (istoric): „Pentru Putin vor veni cert zile foarte grele”
Ce va aduce nou administrația Biden în relațiile cu R. Moldova ? Dar cu Rusia lui Putin? O (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY