ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI1 decembrie 2020

 
 

O PERSONALITATE PE ZI: Generalul Charles de Gaulle, preşedinte al Franţei (1959-1969)

Agerpres [22/11/2020]

 
O PERSONALITATE PE ZI: Generalul Charles de Gaulle, preşedinte al Franţei (1959-1969)
     
O PERSONALITATE PE ZI: Generalul Charles de Gaulle, preşedinte al Franţei (1959-1969)

Generalul Charles de Gaulle s-a născut la 22 noiembrie 1890, la Lille, şi a copilărit la Paris, unde tatăl său, profesor, preda istoria şi literatura, potrivit http://www.bbc.co.uk/. În 1908 s-a înscris la Şcoala Specială Militară de la Saint-Cyr şi, în 1912, după terminarea studiilor, s-a înrolat în regimentul de infanterie condus de colonelul Philippe Pétain, servind ca locotenent. În Primul Război Mondial s-a remarcat pe câmpul de luptă. A fost rănit dar şi medaliat pentru curajul său. Promovat căpitan, de Gaulle a luptat la Verdun, în 1916, unde a fost din nou rănit şi luat prizonier. După câteva tentative de evadare eşuate, a fost eliberat la sfârşitul războiului, notează https://www.biography.com/. Abia întors acasă, în decembrie 1918, de Gaulle a fost trimis în Polonia, să participe la instruirea unei noi armate. În 1921, s-a căsătorit cu Yvonne Vendroux şi au avut trei copii, potrivit https://www.charles-de-gaulle.org/. Căpitanul de Gaulle şi-a continuat cariera militară, învăţând în acelaşi timp, despre probleme de stat. În 1931 a fost desemnat la Secretariatul General al Apărării Naţionale din Paris. De asemenea, fiind un scriitor perspicace, de Gaulle a explorat o serie de probleme militare în cărţile sale. A publicat "La Discorde chez l'ennemi" (1924), urmată de "Vers l'armée de métier" (1932), în care a făcut sugestii pentru crearea unei armate mai bune. Într-un alt studiu de teorie militară, "La France et son armée" (1934), de Gaulle şi mentorul său, Pétain, apărau ideea de armată profesionistă de mai mici dimensiuni, puternic mecanizată şi deosebit de mobilă. Colonel în 1937, de Gaulle a primit comanda regimentului de tancuri 507 din Metz. Când Franţa şi Marea Britanie au declarat război Germaniei, la 3 septembrie 1939, a fost numit comandant al brigăzii de tancuri a (...)

cititi articolul complet în Agerpres


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
EFEMERIDE ASTRONOMICE - 1 decembrie
EFEMERIDE ASTRONOMICE - 1 decembrie
Este a 336-a zi a anului 2020. Au mai rămas 30 de zile până la sfârşitul anului. Soarele răsare la (...)
Canalul Mânecii: Numeroase încercări de traversare, 121 de migranţi salvaţi
Canalul Mânecii: Numeroase încercări de traversare, 121 de migranţi salvaţi
Numeroşi migranţi au încercat din nou să treacă, luni, Canalul Mânecii pentru a ajunge în Regatul (...)
Azerbaidjanul a preluat controlul asupra districtului Lachin, vecin cu Nagorno-Karabah
Azerbaidjanul a preluat controlul asupra districtului Lachin, vecin cu Nagorno-Karabah
Forţele azere şi-au anunţat intrarea marţi în districtul Lachin, al treilea şi ultimul retrocedat de (...)
[Toate articolele din: Agerpres +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY