ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI1 decembrie 2020

 
 

O PERSONALITATE PE ZI: Actriţa Goldie Hawn

Agerpres [21/11/2020]

 
O PERSONALITATE PE ZI: Actriţa Goldie Hawn
     
O PERSONALITATE PE ZI: Actriţa Goldie Hawn

Goldie Jeanne Hawn s-a născut la 21 noiembrie 1945, la Washington, SUA. Este actriţă, producătoare, regizor. A crescut într-o familie cu înclinaţii muzicale, astfel încât la trei ani a început să ia lecţii de dans, iar la 17 ani avea propriul studio de coregrafie şi dans, potrivit site-ului cinemagia.ro. Este fiica lui Rut Hawn (Edward Rutledge Hawn), descendent al lui Edward Rutledge, care a semnat "The Declaration of Independence" în 1776. A urmat cursurile la Montgomery Blair High School în Silver Spring, Maryland şi a absolvit facultatea în 2002 la American University, potrivit site-ului cinemagia.ro. Debutul său a fost pe micul ecran, cu un rol în comedia Good Morning, World, dar a devenit cunoscută prin rolurile de comedie din Laugh In (1968-70), fiind nominalizată de două ori la premiul Emmy. A fost gazda unor spectacole ale posturilor CBS şi ABC, producătorii remarcând-o şi începând să o distribuie. A intrat în lumea filmului ca dansatoare, în pelicula The One and Only, Genuine, Original Family Band (1968). Au urmat Cactus Flower (1969, Premiul Oscar), Butterflies Are Free (1972), The Sugarland Express (1973), Shampoo (1975), Private Benjamin (1980, nominalizare la premiul Oscar).   Din bogata sa filmografie mai amintim: Bird on a Wire, Deceived, Housesitter, "Foul Play", "The Duchess and the Dirtwater Fox", "The Girl from Petrovka", "There's a (...)

cititi articolul complet în Agerpres


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
EFEMERIDE ASTRONOMICE - 1 decembrie
EFEMERIDE ASTRONOMICE - 1 decembrie
Este a 336-a zi a anului 2020. Au mai rămas 30 de zile până la sfârşitul anului. Soarele răsare la (...)
Canalul Mânecii: Numeroase încercări de traversare, 121 de migranţi salvaţi
Canalul Mânecii: Numeroase încercări de traversare, 121 de migranţi salvaţi
Numeroşi migranţi au încercat din nou să treacă, luni, Canalul Mânecii pentru a ajunge în Regatul (...)
Azerbaidjanul a preluat controlul asupra districtului Lachin, vecin cu Nagorno-Karabah
Azerbaidjanul a preluat controlul asupra districtului Lachin, vecin cu Nagorno-Karabah
Forţele azere şi-au anunţat intrarea marţi în districtul Lachin, al treilea şi ultimul retrocedat de (...)
[Toate articolele din: Agerpres +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY