ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI28 noiembrie 2020

 
 

Expert al Consiliului Europei: „Copiii sub 18 ani nu ar trebui să posteze pe internet selfie-uri cu tentă (...)

Radio Europa Liberă [21/11/2020]

 
Expert al Consiliului Europei: „Copiii sub 18 ani nu ar trebui să posteze pe internet selfie-uri cu tentă sexuală”
     
Expert al Consiliului Europei: „Copiii sub 18 ani nu ar trebui să posteze pe internet selfie-uri cu tentă sexuală”

Selfiurile au devenit parte din viața de zi cu zi a fiecăruia. Le trimitem prietenilor și familiei. Exploatându-și sexualitatea, adolescenții din ziua de azi, postează și selfie-uri cu tentă sexuală. O infracțiune? Și da, și nu. Convenția Lanzarote, document paneuropean produs de Consiliul Europei și ratificat de 46 state membre, este instrumentul legislativ pentru combaterea exploatării sexuale a copiilor. Evoluția tehnologiei informației, care a culminat cu folosirea pe scară largă a telefoanelor inteligente (smartphone), a adus cu ea și pericolele asociate cu expunerea necontrolată informațiilor și imaginilor personale. „Fără să își dea seama, copiii care postează selfie-uri cu tentă sexuală pe internet sau pe platformele sociale devin potențiale ținte pentru pedofili sau predatorii sexuali”, spune pentru Europa Liberă președinta Comisiei Lanzarote, Christel de Craim. Este extrem de important să îi facem conștienți de asta pe copii și să le explicăm că trebuie să se gândească de două ori înainte de a trimite pe internet imagini sau filme cu ei. Mai ales că în lume grupuri de interese fac presiuni ca pedofilia să fie scoasă de sub incidenta legii și să fie considerată doar o dereglare psihică sau pur și simplu o opțiune sexuală. Adulții care se simt atrași de copii, dacă au consimțământul acestora, ar trebui să nu fie pedepsiți de lege, sunt de părere membrii organizației Pedofilii Virtuoși, de exemplu. „Conștientizarea și educația cuprinzătoare joacă un rol crucial în prevenirea unui astfel de comportament riscant de către copii. Dacă imaginile sexuale sunt transmise de la un copil la altul, aceasta nu se poate defini drept pornografie infantilă. Dar dacă un copil a primit de la un altul o fotografie cu tentă sexuală pe care nu a solicitat-o și dacă un alt copil intervine și trimite mai departe, atunci totul se poate transforma (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
News
News
La sfîrşit de săptămînă cu Europa Liberă
La sfîrşit de săptămînă cu Europa Liberă
Un program realizat de Valentina Ursu: reportaje, interviuri, voci din ţară despre una din temele (...)
„Când o să înceapă să-i vâre pe câte unul în pușcărie, toți au să fugă ”
„Când o să înceapă să-i vâre pe câte unul în pușcărie, toți au să fugă ”
Proaspăt aleasa președintă a Republicii Moldova, Maia Sandu, ar urma să fie învestită pe 24 (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY