ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI25 octombrie 2020

 
 

A încetat din viaţă scriitorul şi jurnalistul Radu Călin Cristea (fişă biografică)

Agerpres [17/10/2020]

 
A încetat din viaţă scriitorul şi jurnalistul Radu Călin Cristea (fişă biografică)
     
A încetat din viaţă scriitorul şi jurnalistul Radu Călin Cristea (fişă biografică)

La 17 octombrie 2020, Consiliul Naţional al Audiovizualului a anunţat că Radu Călin Cristea, scriitor, eseist, jurnalist şi membru al CNA din 2013, a încetat din viaţă. Radu Călin Cristea s-a născut la 30 aprilie 1955, potrivit cna.ro. A absolvit Facultatea de Filologie, Secţia română-franceză a Universităţii Bucureşti, în 1979. A fost iniţiator al Cenaclului de luni, condus de Nicolae Manolescu, fiind primul coordonator din partea studenţilor, între 1977 şi 1979. A fost profesor de franceză, în perioada 1979-1981, în mai multe localităţi din judeţul Bihor. În intervalul 1981-1982, a fost instructor la catedra de teatru de păpuşi a Casei pionierilor şi şoimilor patriei din Buftea, iar din 1983 până în 1984 a fost restaurator-ajutor în cadrul Muzeului Căilor Ferate. În aceeaşi perioadă a fost realizator al publicaţiilor "Clubului Sportiv Rapid Bucureşti", pe care le-a transformat în adevărate reviste de cultură, în care au publicat scriitori de prestigiu ai vremii. În perioada 1988-1989, a fost redactor al revistei "Urzica". În 1990, alături de Radu G. Ţeposu şi Ioan Buduca, a fondat Revista "Cuvântul". În perioada 1990-1991, a fost redactor-şef al revistei "Amfiteatru". Între 1990 şi 2003, a fost colaborator permanent şi angajat al postului de radio "Europa Liberă", unde a fost: şef al biroului din Bucureşti (1991-1995); redactor în cadrul sediului din Praga (1995-2003); editor, realizator al emisiunii "Actualitatea românească", emisiunea cu cea mai mare audienţă din istoria "Europei Libere". Tot la "Europa Liberă" a realizat ciclul de emisiuni "Firul Ariadnei, amintiri din labirintul tranziţiei", precum şi emisiunea "Oameni, destine, istorie". În perioada 2003-2010, a mai fost editorialist la o serie de publicaţii precum: (...)

cititi articolul complet în Agerpres

        Trimite Email
 
Alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă temporar, luni, în zone din judeţele Ilfov şi (...)
Alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă temporar, luni, în zone din judeţele Ilfov şi Giurgiu
Alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă temporar, luni, în anumite zone din judeţele (...)
CITATUL ZILEI
CITATUL ZILEI
"Se ştie că Diavolul este Prinţul timpului, aşa cum Dumnezeu este Regele eternităţii. Timpul (...)
Nigeria: Preşedintele Buhari lansează un apel la ''pace'' într-o ţară pradă violenţelor
Nigeria: Preşedintele Buhari lansează un apel la ''pace'' într-o ţară pradă violenţelor
Preşedintele nigerian, Muhammadu Buhari, a lansat duminică un apel la "pace" în Nigeria (...)
[Toate articolele din: Agerpres +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY