ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI25 octombrie 2020

 
 

Ioan-Aurel Pop: Academia Română şi ICR - în serviciul comun al cauzei aşezării culturii româneşti în (...)

Agerpres [13/10/2020]

 
Ioan-Aurel Pop: Academia Română şi ICR - în serviciul comun al cauzei aşezării culturii româneşti în lume
     
Ioan-Aurel Pop: Academia Română şi ICR - în serviciul comun al cauzei aşezării culturii româneşti în lume

Academia Română şi Institutul Cultural Român îşi pot reuni forţele creaţiei şi ale cercetării în serviciul comun al cauzei comune a aşezării culturii româneşti într-un loc al său în lume pe care îl merită, a declarat marţi preşedintele Academiei, Ioan-Aurel Pop. "Forţele reunite ale cercetării şi creaţiei din Academia Română şi ale cercetării şi creaţiei, dar mai ales ale viziunii culturale şi ale propagării culturii româneşti pe care le are Institutul Cultural Român se pot pune în serviciul comun al cauzei noastre, care este aşezarea culturii româneşti într-un loc al său în lume pe care îl merită şi pe care îl are. România, ca parte a Uniunii Europene, participă la schimbul internaţional de valori de mai bine de zece ani, într-un cadru organizat, apărând, deopotrivă, moştenirea europeană, tradiţiile europene, prezentul acesta care acum, întâmplător, e frământat şi pregătind un viitor deosebit pentru cultura română", a spus Pop, marţi, după semnarea prelungirii unui acord de parteneriat cu Institutul Cultural Român. El a arătat că Institutul Cultural Român şi Academia Română au, în multe privinţe, scopuri comune.   Foto: (c) SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO "Şi aceste scopuri sunt apărarea culturii în general, promovarea culturii româneşti, apărarea şi normarea limbii române, a tradiţiilor noastre, cunoaşterea istoriei, a etnografiei, dar şi promovarea ştiinţei în general, a ştiinţelor fundamentale, care sunt, azi, o parte componentă a culturii în mileniul al treilea, situaţie fiind mult schimbată faţă de trecut", a spus academicianul. Preşedintele Academiei Române şi-a exprimat convingerea că opera intelectualilor români, pe care o valorifică Academia, dar şi ICR, prin reţeaua de institute culturale din străinătate pe care le are, va putea ajunge la cât mai mulţi destinatari.   Foto: (c) SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO La rândul său, (...)

cititi articolul complet în Agerpres

        Trimite Email
 
Alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă temporar, luni, în zone din judeţele Ilfov şi (...)
Alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă temporar, luni, în zone din judeţele Ilfov şi Giurgiu
Alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă temporar, luni, în anumite zone din judeţele (...)
CITATUL ZILEI
CITATUL ZILEI
"Se ştie că Diavolul este Prinţul timpului, aşa cum Dumnezeu este Regele eternităţii. Timpul (...)
Nigeria: Preşedintele Buhari lansează un apel la ''pace'' într-o ţară pradă violenţelor
Nigeria: Preşedintele Buhari lansează un apel la ''pace'' într-o ţară pradă violenţelor
Preşedintele nigerian, Muhammadu Buhari, a lansat duminică un apel la "pace" în Nigeria (...)
[Toate articolele din: Agerpres +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY