ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI18 septembrie 2020

 
 

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, îndeamnă la solidaritate europeană

Radio Europa Liberă [16/09/2020]

 
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, îndeamnă la solidaritate europeană
     
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, îndeamnă la solidaritate europeană

Într-un discurs despre „starea Uniunii” de miercuri dimineață, de la Parlamentul European, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a făcut un apel la solidaritate europeană, în vremuri de cumpănă, a vorbit despre importanța domniei legii și luptei împotrivă corupției și despre respectarea drepturilor omului. „Acesta este momentul Europei. Momentul pentru ca Europa să conducă pe drumul de la fragilitate la vitalitate”, a spus șefa executivului comunitar. Din discurs nu au lipsit nici propunerile ambițioase pentru protecția mediului și încurajarea investițiilor în tehnologie digitală. Fosta membră a cabinetului doamnei Merkel, Ursula von der Leyen, nu a ocolit în discursul ei despre starea uniunii subiectele controversate și care, așa cum singură a recunoscut, au divizat țările comunitare până acum. Președinta Comisiei Europene a vorbit pe larg despre nevoia acțiunilor urgente pentru combaterea încălzirii globale și a schimbărilor climatice. Ea a propus ca Uniunea Europeană să își diminueze emisiile de gaze de seră cu cel puțin 55 % față de nivelurile din 1990, pînă în 2030, ajungînd la o descreștere de 40 de procente. Despre experiența pandemiei de COVID-19 cu care sunt confruntate țările Uniunii, Ursula von der Leyen, a spus că experiența a divizat inițial comunitatea, fiecare țară încercând să se apere singură cum a putut, dar care a devenit apoi, pentru cele 27 de state comunitare, un prilej de a vota împreună impresionantul pachet de stimulente financiare de 750 de miliarde de euro și „redescoperând valoarea a ceea ce ne ține împreună.” Un subiect important al discursului a fost cel legat de respectarea domniei legii în țările comunitare și a drepturilor omului. „Încălcări ale statului de drept nu pot fi tolerate”, a spus clar și răspicat doamna von der Leyen, referindu-se, dar fară să le numească, la cîteva țări (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă

        Trimite Email
 
Pavel Postica (Promo-LEX) despre „monitorizarea și prevenirea” deficiențelor din sistemul electoral
Pavel Postica (Promo-LEX) despre „monitorizarea și prevenirea” deficiențelor din sistemul electoral
Au toți alegătorii șanse egale și cum comunică CEC cu publicul? Probleme ridicate de ultimul raport (...)
Muze electorale testate pozitiv
Muze electorale testate pozitiv
Inaugurări. Magistrale. Unde te întorci, dai de inaugurări. Toate magistrale. Unele inaugurări (...)
Oleg Țulea (II): dorim „să ni se permită procurarea de medicamente și dispozitive în cadrul unui mecanism al UE” (...)
Oleg Țulea (II): dorim „să ni se permită procurarea de medicamente și dispozitive în cadrul unui mecanism al UE” (VIDEO)
Pandemie și diplomație: Ministrul de Externe, Oleg Țulea, declară la Radio Europa Liberă că R (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY