ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI23 septembrie 2020

 
 

Belarus: Zeci de mii de persoane au continuat joi seara acţiunile de protest

Agerpres [14/08/2020]

 
Belarus: Zeci de mii de persoane au continuat joi seara acţiunile de protest
     
Belarus: Zeci de mii de persoane au continuat joi seara acţiunile de protest

Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă joi seara în Belarus pentru a manifesta împotriva represiunii violente a mişcării de protest declanşate de realegerea controversată a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, transmite vineri AFP. În cursul serii de joi, autorităţile au anunţat eliberarea a peste 1.000 de manifestanţi, în timp ce pe străzile capitalei Minsk prezenţa poliţiei a fost mult mai puţin numeroasă decât în serile precedente. Zeci de mii de oameni s-au adunat noaptea în mai multe locuri din Minsk, pe fundalul sunetelor de claxon ale maşinilor şi al cântecelor. Adunări publice similare, unde poliţia nu a intervenit, au fost raportate în cel puţin şase oraşe din Belarus. "Avem nevoie de un nou preşedinte!", "Belaruşi, sunteţi grozavi!" se putea citi pe pancartele purtate de manifestanţi, mulţi dintre aceştia făcând semnul "V" al victoriei cu degetele. Începând de duminică au fost arestate peste 6.700 de persoane şi de atunci au fost raportate numeroase cazuri de tratamente violente şi tortură aplicate persoanelor deţinute. Persoane arestate în timpul protestelor şi deţinute în închisoarea Okrestina din Minsk au fost eliberate joi seara în grupuri mici, fiind vorba în mare parte de femei. Cel puţin 500 de rude ale deţinuţilor aşteptau în afara zidurilor închisorii.     Foto: (c) Vasily Fedosenko/REUTERS ONG-ul Amnesty International a informat joi, într-un comunicat, despre cazuri de manifestanţi "dezbrăcaţi, bătuţi şi ameninţaţi cu violul" în timpul detenţiei. Peste 1.000 de cercetători din Belarus au semnat o scrisoare "împotriva violenţei", iar angajaţi din sistemul medical s-au adunat în faţa unităţilor sanitare în care lucrau. Membri ai Filarmonicii din Minsk au interpretat cântece patriotice în faţa clădirii Filarmonicii. Conform informaţiilor publicate de mass-media de (...)

cititi articolul complet în Agerpres

        Trimite Email
 
#alegeriSUA: Ministrul Justiţiei atacă ''militantismul laic''
#alegeriSUA: Ministrul Justiţiei atacă ''militantismul laic''
Ministrul american al justiţiei, Bill Barr, a atacat violent miercuri "militantismul (...)
Belarus: Washingtonul nu îl recunoaşte pe Lukaşenko ca preşedinte ''legitim ales''
Belarus: Washingtonul nu îl recunoaşte pe Lukaşenko ca preşedinte ''legitim ales''
Statele Unite "nu îl pot considera pe Aleksandr Lukaşenko ca preşedintele legitim ales al (...)
Fotbal: Dinamo Kiev, cu un pas în grupele Ligii Campionilor
Fotbal: Dinamo Kiev, cu un pas în grupele Ligii Campionilor
Dinamo Kiev, formaţie antrenată de Mircea Lucescu, a făcut un pas important spre grupele Ligii (...)
[Toate articolele din: Agerpres +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY