ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI18 septembrie 2020

 
 

Parlamentul libanez aprobă starea de urgenţă la Beirut

Agerpres [13/08/2020]

 
Parlamentul libanez aprobă starea de urgenţă la Beirut
     
Parlamentul libanez aprobă starea de urgenţă la Beirut

Parlamentul libanez a aprobat joi starea de urgenţă la Beirut, după exploziile devastatoare din 4 august, soldate cu 171 de morţi şi peste 6.500 de răniţi, informează AFP. La o săptămână de la catastrofă, la Beirut continuă să sosească oficiali străini. Joi a sosit în capitala Libanului şefa ministerului francez al apărării, Florence Parly, şi urma să ajungă subsecretarul de stat american pentru afaceri politice, David Hale. Parly va aştepta sosirea navei franceze portelicopter Le Tonnerre, care va aduce joi noaptea ajutoare alimentare şi materiale de construcţii.   Foto: (c) Li Liangyong / Xinhua Cartiere întregi din Beirut sunt pline de ruine. Deflagraţiile au afectat 640 de clădiri istorice, din care 60 sunt în pericol de prăbuşire, arată UNESCO. Libanul era deja afectat de o criză economică, iar tragedia a dus la o nouă intensificare a protestelor declanşate toamna trecută împotriva clasei politice. Libanezii îşi acuzau de mai multă vreme conducătorii de corupţie, incompetenţă şi neglijenţă, iar acum le atribuie şi responsabilitatea directă pentru explozia celor 2.750 de tone de azotat de amoniu depozitate necorespunzător în portul Beirut. După o săptămână, eforturile de înlăturare a urmărilor catastrofei şi de distribuire a ajutoarelor sunt făcute în bună măsură de locuitorii capitalei, de tineri voluntari şi de organizaţii neguvernamentale. Opinia publică consideră că autorităţile nu s-au mobilizat suficient. În acest context, şedinţa de joi a parlamentului a avut loc, în ciuda unor apeluri relativ lipsite de succes la manifestaţii. Legislativul prezidat din 1992 de Nabih Berri a aprobat decizia din 5 august a guvernului prin care s-a instituit starea de urgenţă. Acordul deputaţilor era necesar pentru menţinerea măsurii pe o durată mai mare de opt zile, a explicat organizaţia neguvernamentală Legal Agenda. Nu este clar deocamdată dacă (...)

cititi articolul complet în Agerpres

        Trimite Email
 
AlegeriLocale2020/ Tulcea: Victor Ponta se aşteaptă la un grad mare de absenteism
AlegeriLocale2020/ Tulcea: Victor Ponta se aşteaptă la un grad mare de absenteism
Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat vineri, la Tulcea, într-o conferinţă de presă, (...)
Grecia - O barcă cu zeci de refugiaţi, în derivă în zona afectată de ciclonul Ianos
Grecia - O barcă cu zeci de refugiaţi, în derivă în zona afectată de ciclonul Ianos
O barcă cu zeci de refugiaţi plutea vineri în derivă în largul peninsulei Peloponez, în Grecia, (...)
Afganistan: Preşedintele Ghani a aprobat includerea numelui mamei în cărţile de identitate
Afganistan: Preşedintele Ghani a aprobat includerea numelui mamei în cărţile de identitate
Preşedintele afgan Ashraf Ghani a aprobat includerea numelui mamei în cărţile de identitate ale (...)
[Toate articolele din: Agerpres +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY