ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI23 septembrie 2020

 
 

REPORTAJ Tulcea: Ecoturismul în Delta Dunării, tot mai promovat de agenţii economici

Agerpres [8/08/2020]

 
REPORTAJ Tulcea: Ecoturismul în Delta Dunării, tot mai promovat de agenţii economici
     
REPORTAJ Tulcea: Ecoturismul în Delta Dunării, tot mai promovat de agenţii economici

Operatori turistici din Delta Dunării dezvoltă noi unităţi de cazare prietenoase cu mediul şi încearcă să-şi atragă oaspeţii cu produse inedite, dar şi cu măsuri suplimentare de siguranţă sanitară, în contextul pandemiei cu noul coronavirus. Preşedintele Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD), Cătălin Ţibuleac, a declarat pentru AGERPRES că anul acesta operatorii turistici din Rezervaţie au pus mai mult accentul pe ecoturism, pe activităţi care asigură distanţarea fizică şi siguranţa sanitară necesară în contextul pandemiei.   Foto: (c) Luisiana Bîgea/AGERPRES "Evident că este nevoie de efort şi din partea Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) care să urgenteze definitivarea zonelor de campare, pentru că în prezent doar unul sau două locuri sunt autorizate pentru campare în deltă, astfel încât să evităm o înşiruire a corturilor pe malul Dunării, dar şi să scădem presiunea pe managementul deşeurilor şi pe mediul înconjurător în general", a precizat preşedintele AMDTDD. Cătălin Ţibuleac a amintit că multe din ofertele actuale nici nu existau în urmă cu câţiva ani şi a subliniat importanţa fondurilor europene pentru dezvoltarea ecoturismului. De altfel, AMDTDD a organizat zilele trecute un infotrip pentru a prezenta ofertele turistice ale Rezervaţiei, iar una dintre ele se află în apropiere de satul Lunca, acolo unde un investitor privat, Radu Manolache, a atras 135.000 de euro, prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime, şi a amenajat 10 căsuţe din lemn pentru turişti. "Suntem în curs de clasificare şi mai avem câteva lucruri de făcut, să amenajăm o parcare, spaţiul verde, dar sper ca în două sau trei săptămâni mare parte din aceste lucruri să fie făcute deja. Am vrut un proiect care să respecte natura şi cred că în mare parte am reuşit", a afirmat (...)

cititi articolul complet în Agerpres

        Trimite Email
 
#alegeriSUA: Ministrul Justiţiei atacă ''militantismul laic''
#alegeriSUA: Ministrul Justiţiei atacă ''militantismul laic''
Ministrul american al justiţiei, Bill Barr, a atacat violent miercuri "militantismul (...)
Belarus: Washingtonul nu îl recunoaşte pe Lukaşenko ca preşedinte ''legitim ales''
Belarus: Washingtonul nu îl recunoaşte pe Lukaşenko ca preşedinte ''legitim ales''
Statele Unite "nu îl pot considera pe Aleksandr Lukaşenko ca preşedintele legitim ales al (...)
Fotbal: Dinamo Kiev, cu un pas în grupele Ligii Campionilor
Fotbal: Dinamo Kiev, cu un pas în grupele Ligii Campionilor
Dinamo Kiev, formaţie antrenată de Mircea Lucescu, a făcut un pas important spre grupele Ligii (...)
[Toate articolele din: Agerpres +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY