ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI13 august 2020

 
 

Povestea legendarului Tudor George, omul care face să răsune din generație în generație celebrul: „Un strigăt din vechea (...)

ProSport [2/08/2020]

 
Povestea legendarului Tudor George, omul care face să răsune din generație în generație celebrul: „Un strigăt din vechea Troie, AHOE! Pentru faima lui Dan Coe…”
     
Povestea legendarului Tudor George, omul care face să răsune din generație în generație celebrul: „Un strigăt din vechea Troie, AHOE! Pentru faima lui Dan Coe…”

Dincolo de șine începe povestea lui Ahoe. Dintre smocurile terenului cu buturi din Parcul „Cireșarii”, casa legendarei CFR Grivița Roșie, cartierul tatălui său a răsunat strigătul de luptă „salutul din vechea Troie”. Apoi s-a propagat în bretelele orașului. La „Bumbești” pe Rahova, la Zahana, la „Paișpe Craci” lângă Grădina Icoanei (unde de tratație se ocupau șase chelnerițe și o responsabilă), în orice cârciumă din scalpul mahalalelor în care călca Ahoe, dar mai ales în spelunca „singaporenilor” inventată într-o cuhnie din Piața Rosetti, locul de ditiramb și zaveră în versuri pentru boemii epocii. Tudor Georgescu în certificatul de naștere, Tudor George pe fiecare copertă semnată, AHOE pe teren, pentru toți și peste tot. Un personaj siropos în peisajul gri al bordurilor bucureștene din comunism, un boem neîmblânzit, poet, traducător, baladist, sonetist. Rugby-ist. Jucător și antrenor. „Tudor George era un rugbist talentat, de altfel. A jucat în echipa națională de câteva ori. Un atacant periculos, dar, mai ales, era un apărător care se sacrifica și-și dădea sufletul pe terenul de joc. Într-un fel, mi-am putut da seama că și poezia lui avea aceleași caracteristici pe care le prezenta pe terenul de joc. În toate volumele sale de poezie nu găsești un singur vers lin și molatec. Toată poezia lui este o vijelie. Așa a și început, cu Legenda Cerbului, care i-a atras atenția nu numai lui Tudor Vianu, dar și întregii lumi literare din acei ani. Printre prieteni și cunoscuți, el era vestitul AHOE. Strigăt pe care-l proiecta în slavă. Atât pe terenul de joc, cât și la cârciumă sau pe stradă, în momentul în care își încheia o tiradă- începea chiar așa: “Un salut din vechea Troie- AHOE!”. Un om plăcut de șuetă, care își argumenta cu patos părerile, atât pe cele literare, cât și părerile despre o partidă de rugby sau o problemă socială. S-a simțit bine, (...)

cititi articolul complet în ProSport

        Trimite Email
 
Spaniolii pregătesc 3 bombe pe piața transferurilor pentru Dinamo! Doi dintre fotbaliști au jucat la FCSB | (...)
Spaniolii pregătesc 3 bombe pe piața transferurilor pentru Dinamo! Doi dintre fotbaliști au jucat la FCSB | EXCLUSIV
Noii investitori spanioli abia au cumpărat pachetul majoritar de acțiuni de la Ionuț Negoiță, dar (...)
Șoc la CSA Steaua! Conducătorul ar avea COVID și a fost internat în spital! Comandantul Hîncu a încălcat protocolul DSP: (...)
Șoc la CSA Steaua! Conducătorul ar avea COVID și a fost internat în spital! Comandantul Hîncu a încălcat protocolul DSP: „Atunci a scăpat totul de sub control” + Riscă o amendă uriașă | (...)
Promovarea CSA Steaua în Liga 3 are repercusiuni grave! ProSport a aflat că managerul secției (...)
EXCLUSIV | Golan pentru Tamaș. Fundașul a convins un israelian să semneze cu ”U” Cluj. Stanciu: ”Trecem la un nivel (...)
EXCLUSIV | Golan pentru Tamaș. Fundașul a convins un israelian să semneze cu ”U” Cluj. Stanciu: ”Trecem la un nivel superior”
”U” Cluj i-a transferat lui Tamaș un fost coleg cu care acesta a câștigat cupa în Israel. Idan Golan (...)
[Toate articolele din: ProSport +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY