ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI5 august 2020

 
 

Jurnalmm [1/08/2020]

 
O boală face ravagii în România! Medicii trag un semnal de alarmă: Sunt mii de cazuri nediagnosticate
     
O boală face ravagii în România! Medicii trag un semnal de alarmă: Sunt mii de cazuri nediagnosticate

O boală face ravagii în România! Medicii trag un semnal de alarmă: Sunt mii de cazuri nediagnosticate Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló ATP Motors ofera clientilor o gama variata de produse si servicii de calitate Peste 10.000 de persoane își pierd viața anual din cauza acestei afecțiuni, atrag atenția medicii, care punctează faptul că cei mai afectați sunt bărbații. Pandemia de coronavirus a avut de asemenea un impact important în acest caz, peste 3.000 de cazuri fiind nediagnosticate sau netratate de la începutul acesteia. Cu ocazia Zilei Internaționale de luptă împotriva Cancerului Pulmonar, Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) lansează un apel național la acțiune imediată pentru creșterea accesului la diagnostic și tratament în cancerul pulmonar. Potrivit GLOBOCAN (Global Cancer Observatory), în România sunt diagnosticate anual peste 11.000 de cazuri noi de cancer pulmonar, dintre care peste 8.000 în rândul bărbaților. La nivel național, cancerul pulmonar este principala cauză de mortalitate oncologică, aproximativ 10.277 de persoane pierzându-și viața anual din cauza acestei afecțiuni. “Pandemia de COVID-19 are un impact major asupra pacienților oncologici în ceea ce privește accesul la analize de diagnostic și la tratament, însă situația persoanelor cu suspiciune de cancer pulmonar și a pacienților deja diagnosticați este una dramatică. Numărul de bronhoscopii pe care medicii pneumologi îl pot face în această perioadă este extrem de limitat, 2-3 pe zi, fapt ce întârzie considerabil confirmarea diagnosticului pentru mulți pacienți. Cu cât se întârzie inițierea tratamentului, cu atât cancerul avansează și șansele de supraviețuire sunt mai reduse, evoluția fiind una galopantă”, spune Cezar Irimia, Președinte FABC. FABC estimează că peste 3000 de cazuri de cancer pulmonar au rămas nediagnosticate (...)

cititi articolul complet în Jurnalmm

        Trimite Email
 
[Toate articolele din: Jurnalmm +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY