ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI13 august 2020

 
 

Percheziţii la un mare centru comercial, într-un caz de evaziune fiscală cu mărfuri din China şi (...)

Agerpres [13/07/2020]

 
Percheziţii la un mare centru comercial, într-un caz de evaziune fiscală cu mărfuri din China şi Turcia
     
Percheziţii la un mare centru comercial, într-un caz de evaziune fiscală cu mărfuri din China şi Turcia

Poliţiştii de la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează, luni dimineaţa, 49 de percheziţii în două dosare de evaziune fiscală, fiecare cu un prejudiciu adus bugetului de câte 3 milioane de euro. Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, prima acţiune se desfăşoară într-un mare centru comercial din judeţul Ilfov şi vizează tranzacţii de mărfuri din China şi Turcia în spaţiul intracomunitar, fără plata TVA. Poliţiştii spun că, în perioada 2019 - 2020, mai multe persoane au pus în aplicare un mecanism evazionist, în scopul obţinerii de avantaje de natură fiscală (TVA şi impozit pe profit datorate statului), prin comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, în cadrul activităţii de "import-cargo" derulată prin intermediul a 7 societăţi comerciale. Activitatea infracţională a constat în derularea unui circuit de tranzacţii comerciale fictive cu articole de îmbrăcăminte, textile, încălţăminte, jucării şi articole de uz casnic, de provenienţă din import (Turcia şi China), la comanda unor clienţi/beneficiari reali din România. Bunurile erau transportate în regim de grupaj/cargo (mai multe colete pentru diverşi beneficiari, în acelaşi transport), pe rutele Turcia - România, respectiv China - România (Portul Constanţa) şi valorificate în final fără întocmirea de documente fiscale sau prin întocmirea acestora fără conţinut real privind valoarea de vânzare şi cumpărătorul efectiv. Astfel, pe fondul cererilor de mărfuri din import (Turcia şi China) formulate de către clienţii/beneficiarii finali care activau în mod real în diverse centre comerciale din România, dar care nu optau sau nu deţineau capacitatea financiară şi logistică de a efectua importul în mod direct, societăţile comerciale importatoare, controlate de membrii grupării, s-ar fi interpus a fi furnizori pentru respectivii clienţi. În perioada ianuarie - (...)

cititi articolul complet în Agerpres

        Trimite Email
 
VIDEO Orban: Azotatul de amoniu depozitat în Portul Constanţa este contractat şi va fi transportat la (...)
VIDEO Orban: Azotatul de amoniu depozitat în Portul Constanţa este contractat şi va fi transportat la destinaţie
Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, la Craiova, fiind întrebat dacă ştie că la Constanţa (...)
Venezuela/coronavirus: Guvernatorul Caracasului, un aliat-cheie al lui Maduro, a decedat de (...)
Venezuela/coronavirus: Guvernatorul Caracasului, un aliat-cheie al lui Maduro, a decedat de COVID-19
Guvernatorul capitalei venezuelene Caracas, Dario Vivas, un aliat-cheie al preşedintelui Nicolas (...)
Coronavirus: Ucraina a înregistrat 1.732 de cazuri într-o singură zi, un nou record
Coronavirus: Ucraina a înregistrat 1.732 de cazuri într-o singură zi, un nou record
Ucraina a înregistrat în ultimele 24 de ore un record de 1.732 de cazuri de COVID-19, urcând (...)
[Toate articolele din: Agerpres +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY