ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI13 august 2020

 
 

Un vaccin împotriva COVID-19 realizat în Australia, în prima fază de testare pe subiecţi umani

Agerpres [13/07/2020]

 
Un vaccin împotriva COVID-19 realizat în Australia, în prima fază de testare pe subiecţi umani
     
Un vaccin împotriva COVID-19 realizat în Australia, în prima fază de testare pe subiecţi umani

Un vaccin împotriva COVID-19 aflat în curs de dezvoltare la Universitatea din Queensland (UQ) din Australia a intrat în faza de testare pe subiecţi umani, au anunţat luni reprezentanţi oficiali citaţi de Xinhua. Prima fază a studiului clinic va implica aproximativ 120 de voluntari cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani, care vor primi fiecare câte două doze de vaccin şi vor trebui să urmeze aceleaşi sfaturi de distanţare fizică impuse populaţiei generale. Etapa de referinţă vine după mai multe luni de teste pre-clinice efectuate de cercetători de la UQ, acest candidat la vaccin fiind considerat cel mai promiţător dintre cele propuse de universitate la jumătatea lunii februarie. Conform unuia dintre liderii de proiect de la UQ, profesor Paul Young, vaccinul a dovedit că induce anticorpi capabili să neutralizeze virusul, iar studiile preliminare au demonstrat că este sigur pentru oameni. Rezultatele primei faze a testelor sunt aşteptate după aproximativ trei luni, iar în funcţie de acestea se va trece la următoarea etapă, cât mai curând posibil. Faza următoare "va fi un studiu de mai mare amploare, cu oameni dintr-o gamă mai largă de vârste, pentru a ne asigura de eficacitatea vaccinului", a explicat Young. UQ se numără printre instituţiile partenere ale Coaliţiei pentru Inovaţii în vederea Prevenirii Epidemiilor (CEPI) şi gigantului biomedical australian CSL, care s-a angajat sa fabrice vaccinul în cazul în care rezultatele studiilor clinice vor indica un succes. "Dacă lucrurile vor merge conform planului, CSL va trece rapid la producţia a zeci de milioane de doze, iar programul va ajunge în stadiul ulterior de testare clinică, obţinerea avizelor legale, fabricare la scară largă şi distribuţie", a declarat directorul de proiect, profesorul Trent Munro. AGERPRES/(AS - autor: Dana Purgaru, (...)

cititi articolul complet în Agerpres

        Trimite Email
 
VIDEO Orban: Azotatul de amoniu depozitat în Portul Constanţa este contractat şi va fi transportat la (...)
VIDEO Orban: Azotatul de amoniu depozitat în Portul Constanţa este contractat şi va fi transportat la destinaţie
Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, la Craiova, fiind întrebat dacă ştie că la Constanţa (...)
Venezuela/coronavirus: Guvernatorul Caracasului, un aliat-cheie al lui Maduro, a decedat de (...)
Venezuela/coronavirus: Guvernatorul Caracasului, un aliat-cheie al lui Maduro, a decedat de COVID-19
Guvernatorul capitalei venezuelene Caracas, Dario Vivas, un aliat-cheie al preşedintelui Nicolas (...)
Coronavirus: Ucraina a înregistrat 1.732 de cazuri într-o singură zi, un nou record
Coronavirus: Ucraina a înregistrat 1.732 de cazuri într-o singură zi, un nou record
Ucraina a înregistrat în ultimele 24 de ore un record de 1.732 de cazuri de COVID-19, urcând (...)
[Toate articolele din: Agerpres +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY