ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI13 august 2020

 
 

Spania: Partidele locale la putere câştigă alegerile regionale din Ţara Bascilor şi Galicia, umbrite de (...)

Agerpres [13/07/2020]

 
Spania: Partidele locale la putere câştigă alegerile regionale din Ţara Bascilor şi Galicia, umbrite de coronavirus
     
Spania: Partidele locale la putere câştigă alegerile regionale din Ţara Bascilor şi Galicia, umbrite de coronavirus

Partidele la putere în regiunile din Spania Ţara Bascilor şi Galicia au câştigat alegerile regionale duminică, care au avut loc umbrite de pandemia de coronavirus şi marcate în parte de o prezenţă scăzută la vot, purtarea obligatorie a măştilor şi cabine fără perdele, relatează luni dpa. În Ţara Bascilor, partidul separatist de guvernământ PNV condus de Inigo Urkullu a câştigat 31 de locuri în parlamentul regional, cu trei în plus faţă de 2016. Cu toate acestea, el va avea nevoie din nou de alte partide pentru a forma o majoritate, potrivit cifrelor citate duminică noapte de presa spaniolă. În Galicia, Partido Popular (PP, conservator) condus de Alberto Nunez Feijoo şi-a confirmat poziţia de cea mai puternică forţă politică, menţinându-şi majoritatea absolută cu 41 de locuri. Partidul separatist de stânga BNG a urcat pe locul al doilea, cu 19 locuri, cu 13 mai mult faţă de acum patru ani. Partidul populist de dreapta Vox a câştigat de asemenea un loc în Ţara Bascilor, unde există doar un obstacol de 3% pentru a intra în parlament. În Galicia, unde există un prag de 5%, el nu a putut ajunge în parlament. Partidul social-democrat de guvernământ spaniol (PSOE), condus de prim-ministrul Pedro Sanchez, a câştigat un loc la un total de 10 în Ţara Bascilor şi de asemenea un loc în Galicia, pentru un total de 14 locuri. Prezenţa la vot în Galicia a fost de sub 59%, cu 5 puncte mai mare decât acum patru ani. În Ţara Bascilor, cu toate acestea, a scăzut cu 7 puncte la puţin peste 53% pe fondul îngrijorărilor legate de răspândirea coronavirusului. PSOE, condus de prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez, ar obţine între 10 şi 12 locuri în Ţara Bascilor, în timp ce în Galicia 12-14 locuri. Alegerile, primele de la izbucnirea epidemiei de coronavirus în ţară, nu au fost văzute ca un test al măsurilor controversate stricte legate de coronavirus ale (...)

cititi articolul complet în Agerpres

        Trimite Email
 
VIDEO Orban: Azotatul de amoniu depozitat în Portul Constanţa este contractat şi va fi transportat la (...)
VIDEO Orban: Azotatul de amoniu depozitat în Portul Constanţa este contractat şi va fi transportat la destinaţie
Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, la Craiova, fiind întrebat dacă ştie că la Constanţa (...)
Venezuela/coronavirus: Guvernatorul Caracasului, un aliat-cheie al lui Maduro, a decedat de (...)
Venezuela/coronavirus: Guvernatorul Caracasului, un aliat-cheie al lui Maduro, a decedat de COVID-19
Guvernatorul capitalei venezuelene Caracas, Dario Vivas, un aliat-cheie al preşedintelui Nicolas (...)
Coronavirus: Ucraina a înregistrat 1.732 de cazuri într-o singură zi, un nou record
Coronavirus: Ucraina a înregistrat 1.732 de cazuri într-o singură zi, un nou record
Ucraina a înregistrat în ultimele 24 de ore un record de 1.732 de cazuri de COVID-19, urcând (...)
[Toate articolele din: Agerpres +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY