ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI13 august 2020

 
 

Polonia/alegeri: Duda, câştigător la limită, potrivit ultimului sondaj

Agerpres [13/07/2020]

 
Polonia/alegeri: Duda, câştigător la limită, potrivit ultimului sondaj
     
Polonia/alegeri: Duda, câştigător la limită, potrivit ultimului sondaj

Preşedintele în exerciţiu Andrzej Duda ar urma să câştige la limită alegerile prezidenţiale din Polonia cu 51% din voturi, potrivit ultimului sondaj Ipsos publicat duminică noapte, cu o marjă de eroare de un punct procentual, informează luni dpa. Rivalul lui Duda, Rafal Trzaskowski, primarul liberal al Varşoviei, şi-a asigurat 49% din voturi, potrivit ultimelor cifre Ipsos. Acest ultim sondaj se bazează pe rezultatele oficiale de la 450 de secţii de votare şi sondajele la ieşirea de la urne din alte 50. Un sondaj publicat mai devreme şi bazat exclusiv pe sondajele la ieşirea de la urne din aceleaşi 500 de secţii de votare îl arăta pe Duda în frunte, cu 50,4% din voturi faţă de 49,6% pentru Trzaskowski. Actualul preşedinte şi-a revendicat rapid victoria duminică noapte, deşi rezultatele oficiale nu sunt aşteptate până luni cel mai devreme. "Să câştig alegerile prezidenţiale cu o prezenţă la vot de 70% este ceva incredibil. Sunt impresionat", a declarat Duda în timpul unui miting electoral la Pultusk, la aproximativ 60 de kilometri nord de Varşovia. Victoria probabilă a lui Duda ar însemna că partidul la guvernare naţional-conservator Lege şi Justiţie (PiS) şi liderul său Jaroslaw Kaczynski îşi pot consolida puterea până cel puţin la scrutinul parlamentar din toamna anului 2023. Realegerea sa ar fi crucială pentru PiS, care în prezent nu este la comanda unei majorităţi parlamentare necesare să respingă un veto prezidenţial. Un preşedinte dintr-un partid de opoziţie s-ar putea folosi de veto pentru a bloca legislaţia. Înainte de alegeri, oponenţii lui Duda şi ai guvernului PiS şi-au exprimat teama că un al doilea mandat prezidenţial ar putea încuraja PiS să anihileze libertăţile mass-media, ale instanţelor şi administraţiilor locale, făcând regimul din ce în ce mai autocratic. Dar în noaptea alegerilor, preşedintele în (...)

cititi articolul complet în Agerpres

        Trimite Email
 
VIDEO Orban: Azotatul de amoniu depozitat în Portul Constanţa este contractat şi va fi transportat la (...)
VIDEO Orban: Azotatul de amoniu depozitat în Portul Constanţa este contractat şi va fi transportat la destinaţie
Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, la Craiova, fiind întrebat dacă ştie că la Constanţa (...)
Venezuela/coronavirus: Guvernatorul Caracasului, un aliat-cheie al lui Maduro, a decedat de (...)
Venezuela/coronavirus: Guvernatorul Caracasului, un aliat-cheie al lui Maduro, a decedat de COVID-19
Guvernatorul capitalei venezuelene Caracas, Dario Vivas, un aliat-cheie al preşedintelui Nicolas (...)
Coronavirus: Ucraina a înregistrat 1.732 de cazuri într-o singură zi, un nou record
Coronavirus: Ucraina a înregistrat 1.732 de cazuri într-o singură zi, un nou record
Ucraina a înregistrat în ultimele 24 de ore un record de 1.732 de cazuri de COVID-19, urcând (...)
[Toate articolele din: Agerpres +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY