ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI15 august 2020

 
 

România: Lupi bătrâni paznici peste miei turbați

Radio Europa Liberă [3/07/2020]

 
România: Lupi bătrâni paznici peste miei turbați
     
România: Lupi bătrâni paznici peste miei turbați

La doar câteva zile după ce și-a preluat mandatul de ministru al Muncii, Violeta Alexandru privea abisul birocrației cu alți ochi: într-un subsol al instituției, inundate, arse de vreme, vărzuite de nepăsare, stăteau mii de dosare de pensie, păstorite de o turmă de funcționari eternizați pe post de rețeaua de pile și rubedenii care străpunge în toate direcțiile subsolul instituțiilor de stat. Până atunci, cunoscuse dezastrul instituțional doar din auzite și îl proiectase doar teoretic, aplicând principiile fractale și ecuațiile teoriei haosului care funcționează perfect în cazul statului postcomunist. Acum s-a uitat prea mult în abis și acesta a început s-o privească în ochi. I s-a spus că acele dosare nu mai sunt valabile și, după cât erau de distruse, cu certitudine nu mai aveau valoare, poate doar de simbol.   Abia așa, pătrunzând în anatomia bestiei birocrației, vezi de fapt pe ce picioare de lut și celuloză se sprijină Leviathanul statului: harababura din subsolul Ministerului Muncii poate fi multiplicată cu numărul de instituții de stat unde cohorte de funcționari se preocupă să întrețină haosul care le justifică salariile. La fisc nu scapi fără câteva cozi interminabile întinse pe mai multe zile pentru a-ți lua o adeverință sau a depune nu știu ce hârtie a cărei soartă este să putrezească într-un subsol asemeni dosarelor de pensie de la Ministerul Muncii. Sistemul integrat de evidență a persoanei pe care s-au dat sute de milioane de euro e boicotat sistematic pentru că, dacă ar funcționa, ar scurta existența instituțională a funcționarilor și i-ar substitui cu terminalele calculatoarelor: ce ne-am face dacă în loc de zece cozi și nu știu câte cereri și declarații ar trebui doar să dăm un OK pe internet? Sau nici atât? O contrarevoluție subterană, ca pe vremuri cea a luddiților, subminează orice reformă care ar reduce din (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă

        Trimite Email
 
Sinteza zilei
Sinteza zilei
Programul de seară al Europei Libere. Ştiri, interviuri, analize şi comentarii.
News
News
În Belarus, continuă protestele de stradă pentru renumărarea voturilor de la alegerile prezidențiale
În Belarus, continuă protestele de stradă pentru renumărarea voturilor de la alegerile prezidențiale
Protestele continuă în Belarus.
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY