ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI8 august 2020

 
 

Statele Unite: membri ai Congresului sunt informați despre activitatea Rusiei în Afganistan

Radio Europa Liberă [2/07/2020]

 
Statele Unite: membri ai Congresului sunt informați despre activitatea Rusiei în Afganistan
     
Statele Unite: membri ai Congresului sunt informați despre activitatea Rusiei în Afganistan

Un grup de congremeni democrați și republicani se întâlnește în cursul zilei cu înalți reprezentanți ai serviciilor de informații pentru a discuta alegațiile că Rusia ar fi plătit anul trecut milițiile Taliban sau organizații criminale din Afganistan pentru atacuri țintite împotriva militarilor coaliției internaționale, în special a militarilor americani. La reuniunea de joi, care are loc în spatele ușilor închise, vor fi prezenți directoarea Agenției Internaționale de Informații (CIA) Gina Haspel și Directorul Serviciului Național de Informații, John Ratcliff. Președintele Donald Trump a reafirmat pe 1 iulie că nu a fost informat despre aceste alegații din cauză că diversele servicii de informații nu erau de acord asupra veridicității lor. Cotidianul NYT, cel care a relatat prim dată despre aceste atacuri țintite, susține – citând oficiali apropiați Casei Albe – că președintele ar fi primit încă din februarie o informație scrisă. În 2019, peste 20 de militari americani au fost uciși în Afganistan dar nu este clar dacă vreunul a fost victima unui astfel de atac țintit, plătit de Rusia. Atât NYT cât și Washington Post susțin însă, citind din nou surse oficiale anonime, că cel puțin un militar american a murit într-un astfel de atac, plătit de Rusia. Dacă alegațiile se adeveresc, în Congres, în ambele partide, se înmulțesc vocile congresmenilor care cer noi sancțiuni împotriva Rusiei. Iar consilierul prezidențial pe probleme de securitate națională a asigurat miercuri că „președintele va reacționa cu hotărâre” dacă alegațiile sunt confirmate. Rusia și milițiile Taliban neagă toate relatările din presa americană. Pe de altă parte, secretarul de stat american, Mike Pompeo, nu a exclus miercuri posibilitatea ca preşedintele rus Vladimir Putin să fie invitat la un summit lărgit al G7, care va fi organizat de Statele Unite, subliniind totodată că (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă

        Trimite Email
 
INTERVIU Doctorul Anthony Fauci, despre necunoscutele Covid-19 și cât de eficient trebuie să fie un (...)
INTERVIU Doctorul Anthony Fauci, despre necunoscutele Covid-19 și cât de eficient trebuie să fie un vaccin
Doctorul Anthony Fauci este directorul Institutului Național al SUA pentru Alergii și Boli (...)
Natalia Radina, jurnalistă din Belarus: „Lui Lukașenka i-a rămas foarte puțin timp, vă garantez”
Natalia Radina, jurnalistă din Belarus: „Lui Lukașenka i-a rămas foarte puțin timp, vă garantez”
Opoziția din Belarus se așteaptă la falsificarea masivă a alegerilor de duminică în favoarea lui (...)
„Patriotul e acela care trăiește aici, în glodul nostru” (VIDEO/FOTO)
„Patriotul e acela care trăiește aici, în glodul nostru” (VIDEO/FOTO)
La 27 august 1991, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat Declarația de Independență.
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY