ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI15 august 2020

 
 

Congresul american pe punctul de a adopta legea care sancționează subminarea autonomiei Hong (...)

Radio Europa Liberă [2/07/2020]

 
Congresul american pe punctul de a adopta legea care sancționează subminarea autonomiei Hong Kong-ului
     
Congresul american pe punctul de a adopta legea care sancționează subminarea autonomiei Hong Kong-ului

În Statele Unite, Camera Reprezentanților a aprobat o lege care prevede sancțiuni pentru orice grup care subminează autonomia Hong Kong-ului sau limitează libertățile de care se bucură locuitorii fostei colonii britanice, retrocedate Chinei  în 1997. Este o reacție la adoptarea de către Beijng a noii legi a securității naționale pentru Hong Kong, considerată cea mai gravă încercare a de submina principiul de bază „o țară, două sisteme” care guvernează relația dintre Hong Kong și China continental. Legea, adoptată în unanimitate pe 1 iulie, prevede penalizarea băncilor care fac afaceri cu oficialități chineze implicate eventual în aplicarea noii legi a securității. Sunt vizați și membri ai conducerii Partidului Communist din China, responsabili pentru adoptarea noii legi a securității precum și unitățile de poliție care au suprimat protestele din Hong Kong. Legea din Camera Reprezentanților ar putea fi dezbătută deja joi, 2 iulie, în Senat unde a fost adoptată o lege similară săptămâna trecută. Pentru a ajunge la președintele Donald Trump, pentru promulgare, Senatul trebui mai întâi să aprobe versiunea Camerei  Reprezentanților sau să adopte o formă de compromise între cele două versiuni. Pe 1 iulie s-au împlinit 23 de ani de la retrocedarea fostei colonii britanice. În Hong Kong, poliția a intervenit cu brutalitatea împotriva manifestanților care marcau ziua retrocedării, peste 70 de persoane au fost reținute. În baza noii legi a securității naționale, anumite forme de protest ar putea aduce cu sine ani grei de pușcărie, chiar închisoare pe (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă

        Trimite Email
 
„Suntem un stat care s-a născut mort, un stat cu multe dificultăți pe care nicidecum nu le putem (...)
„Suntem un stat care s-a născut mort, un stat cu multe dificultăți pe care nicidecum nu le putem depăși”
„Suntem un stat născut mort, un stat cu multe dificultăți pe care nicidecum nu le putem depăși” (...)
„Suntem un stat născut mort, un stat cu multe dificultăți pe care nicidecum nu le putem depăși” (FOTO/VIDEO)
La sfârșit de săptămână cu Europa Liberă, Valentina Ursu în dialog cu locuitori din Cimișlia și cu (...)
Sinteza zilei
Sinteza zilei
Programul de seară al Europei Libere. Ştiri, interviuri, analize şi comentarii.
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY