ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI5 iulie 2020

 
 

Indemnizaţie de şomaj tehnic pentru angajatorii/profesioniştii a căror activitate este suspendată

Gazeta de Sud [1/07/2020]

 
Indemnizaţie de şomaj tehnic pentru angajatorii/profesioniştii a căror activitate este suspendată
     
Indemnizaţie de şomaj tehnic pentru angajatorii/profesioniştii a căror activitate este suspendată

Guvernul îşi propune să continue acordarea indemnizaţiei de şomaj tehnic pentru angajatorii/profesioniştii a căror activitate este suspendat. De asemenea, Executivul finanţează angajatorii care investesc în formarea profesională a propriilor salariaţi şi acordă un sprijin în valoare de 50% din salariul brut al angajatului dar nu mai mult de 2500 de lei pentru angajatorii care încadrează în muncă tineri până în 29 de ani şi persoane de peste 50 de ani, conform Planului de relansare a economiei care va fi prezentat oficial miercuri după-amiază. Executivul îşi propune, ca măsuri de sprijin pentru reluarea activităţilor economice: Prelungirea indemnizaţiei de şomaj tehnic,Continuarea măsurii privind acordarea indemnizaţiei de şomaj tehnic pentru angajatorii/profesioniştii a căror activitate este suspendată. Impact: 850 mil. lei/lună.Stimularea reluării activităţilor economice şi a ocupării – Pentru beneficiarii indemnizaţiei de şomaj tehnic care îşi reiau activitatea se acordă o sumă în cuantum de 41,5% din salariul brut al angajatului (maxim 41,5% din câştigul salarial mediu brut pe ţară) pe o durată de 3 luni. Impact: 3,35 mld. lei.Sprijin pentru program flexibil de muncă – Guvernul va asigura plata unei indemnizaţii în valoare de 75% din diferenţa dintre salariul brut al unui angajat prevăzut în contractul individual de muncă dinaintea reducerii programului şi salariul brut aferent orelor de muncă efectiv prestate ca urmare a reducerii progamului de lucru. Măsura se aplică companiilor a căror cifră de afaceri a scăzut cu cel puţin 10% comparativ cu luna similară a anului anterior. Finanţarea acestei măsuri se va acoperi prin Programul SURE. Granturi pentru formarea profesională a angajaţilor Schema de finanţare se adresează angajatorilor care investesc în formarea profesională a propriilor salariaţi. Aceştia beneficiază de o (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud

        Trimite Email
 
Bărbat de 60 de ani, înecat în lacul Tismana
Bărbat de 60 de ani, înecat în lacul Tismana
Un bărbat de 60 de ani din comuna gorjeană Câlnic a fost găsit înecat în lacul Tismana. Trupul (...)
Psiholog din cadrul DGASPC Gorj, depistat cu noul coronavirus
Psiholog din cadrul DGASPC Gorj, depistat cu noul coronavirus
Un angajat al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj a fost depistat cu (...)
Un craiovean de 28 de ani a căzut de la etaj și a murit
Un craiovean de 28 de ani a căzut de la etaj și a murit
Un craiovean de 28 de ani a murit, astăzi, după ce a căzut de la etajul unui bloc de pe Calea (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY