ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI24 mai 2020

 
 

Tiraspolul invocă în apărarea sa exemplul medicilor români contaminați cu Covid-19 în R.Moldova

Radio Europa Liberă [24/05/2020]

 
Tiraspolul invocă în apărarea sa exemplul medicilor români contaminați cu Covid-19 în R.Moldova
     
Tiraspolul invocă în apărarea sa exemplul medicilor români contaminați cu Covid-19 în R.Moldova

Administrația de la Tiraspol a folosit exemplul celor șapte medicii români contaminați cu Covid-19 în timpul recentei lor misiuni în Republica Moldova pentru a argumenta de ce are dreptate atunci când interzice medicilor din regiunea transnistreană să traverseze pretinsul hotar al regiunii separatiste și să vină la locul lor de muncă în localitățile subordonate Chişinăului. Chişinăul a reproșat Tiraspolului de mai multe ori în perioada epidemiei că prin impunerea carantinei nu permite medicilor care locuiesc în regiune să vină în fiecare zi la locul lor de muncă în localitățile din dreapta Nistrului. În replică, responsabilii de la Tiraspol au spus că circulația medicilor ar spori riscul îmbolnăvirii cu Covid-19, „lucru demonstrat de îmbolnăvirea în masă a medicilor români veniți în Republica Moldova”, dar și de „statistica negativă a contaminărilor în rândul lucrătorilor medicali din sistemul de sănătate moldovenesc”, așa cum scrie într-un comunicat al departamentului de externe de la Tiraspol. Discuția a avut loc în timpul ședinței grupului de experți de la Chişinău și Tiraspol pentru drepturile omului care s-a ținut vineri în regim on-line. În aceeași zi a avut loc și ședința grupului de lucru pe probleme vamale, acestea fiind primele discuții în acest format de la începutul epidemiei. Tiraspolul s-a plâns că autoritățile moldovene ar fi încetinit și blocat devamarea și importul în regiunea separatistă a anumitor produse în perioada epidemiei, inclusiv a celor cu destinație medicală. Asta, în timp ce Chişinăul spune că toate procedurile au respectat normele legale, iar în primele patru luni ale anului în regiunea transnistreană au fost importate medicamente în valoare de 6,5 milioane de euro, ceea ce, potrivit unui comunicat al Biroului pentru reintegrare, „dezminte orice speculație a părții transnistrene privind crearea unor dificultăți (...)

[cititi articolul complet în Radio Europa Liberă]

        Trimite Email
 
Astăzi în Moldova și în lume
Astăzi în Moldova și în lume
La Chișinău, are loc briefing-ul zilnic al ministerului sănătății pentru actualizarea bilanțului (...)
China spune că nu există temei legal pentru orice proces împotriva sa din cauza COVID-19
China spune că nu există temei legal pentru orice proces împotriva sa din cauza COVID-19
China a spus că orice proces împotriva sa din cauza epidemiei de COVID-19 n-ar putea fi întemeiat (...)
SUA avertizează China să nu aplice legile de securitate națională în Hong Kong
SUA avertizează China să nu aplice legile de securitate națională în Hong Kong
Consilierul american pentru securitate națională a avertizat că Statele Unite vor impune (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY