ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI28 mai 2020

 
 

Comisia pentru situații excepționale a readoptat o parte din măsurile economice suspendate de (...)

Radio Europa Liberă [10/04/2020]

 
Comisia pentru situații excepționale a readoptat o parte din măsurile economice suspendate de CC
     
Comisia pentru situații excepționale a readoptat o parte din măsurile economice suspendate de CC

O parte a măsurilor guvernamentale pentru sprijinirea cetățenilor și stimularea economiei în perioada stării de urgență antiepidemice au fost readoptate vineri de Comisia pentru situații excepționale, după ce au fost suspendate de Curtea Constituțională cu o zi mai devreme. La o ședință online, Comisia a aprobat ajutoare sociale speciale ca cele de șomaj pentru cei care și-au pierdut slujbele din cauza carantinei, precum și o majorarea a salariilor pentru cadrele medicale antrenate în lupta cu COVID-19, medicii urmând să primească un salariu dublu, iar personalul medical - o majorare de 50%. Dar nu au mai fost aprobate măsurile contestate de opoziție la Curtea Constituțională, pe motiv că nu ar avea nicio legătură cu epidemia de coronavirus, ca micșorarea de taxe pentru extragerea zăcămintelor naturale sau acordarea de facilități magazinelor duty-free. Nu a fost aprobată nici miclorarea de TVA pentru sectorul HoReCa, de la 20% la 15%. Pe 1 aprilie, guvernul Chicu și-a angajat răspunderea pentru pachetul de lege controversat, la care a fost nevoit să renunțe în urma deciziei Curții Constituționale. Dacă ar fi rămas în vigoare, el ar fi costat bugetul 816 milioane de lei, bani despre care opoziția spune că guvernul oricum nu-i avea.

[cititi articolul complet în Radio Europa Liberă]

        Trimite Email
 
Gh.Cojocaru: „Ieșirea societății din regimul de carantină se anunță mult mai complicată și cu consecințe încă dificil de (...)
Gh.Cojocaru: „Ieșirea societății din regimul de carantină se anunță mult mai complicată și cu consecințe încă dificil de estimat”
Un punct de vedere săptămânal în dialog.
Opoziția cere convocarea Parlamentului după aflarea rezultatelor testelor de coronavirus de deputați
Opoziția cere convocarea Parlamentului după aflarea rezultatelor testelor de coronavirus de deputați
Opoziția a lansat noi apeluri la reluarea ședințelor parlamentului, cerând convocarea în plen pe 29 (...)
Coreea de Sud înăsprește din nou măsurile antiepidemice în Seoul și suburbii
Coreea de Sud înăsprește din nou măsurile antiepidemice în Seoul și suburbii
Coreea de Sud, una din țările cele mai eficiente în lupta cu epidemia de coronavirus, a înăsprit (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY