ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI7 aprilie 2020

 
 

Astăzi, în Moldova și în lume

Radio Europa Liberă [25/03/2020]

 
Astăzi, în Moldova și în lume
     
Astăzi, în Moldova și în lume

O zi ceva mai caldă ca ieri, astăzi la Chișinău unde maxima va fi de 9 grade. La Moscova – o zi cam ca la Chișinău. Iar la București – sunt 7 grade ca la Kiev și se anunță o zi noroasă. Dar ce se află în agenda evenimentelor interne? După ce președintele Igor Dodon a anunțat marți semnarea unui decret care permite Armatei Naționale să acorde sprijin autorităților în prevenirea și lichidarea consecințelor pandemiei de Covid – 19, pe străzile din Chisinau au apărut tancurile. Marți, președintele Dodon scria pe FB că armata poate fi implicată în diferite modalități, de la punerea la dispoziție a unor unități spitalicești ale Ministerului Apărării, la organizarea patrulelor militare în locurile publice pentru a asigura respectarea distanței sociale. Imagini cu armata pe străzi se pot vedea și în alte capitale ale lumii , armata fiind chemată să ajute la reținerea populației în case și la respectarea legilor impuse de lupta împotriva coronavirusului. Va avea loc și miercuri briefingul de presă susținut de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, care va prezenta informații actualizate privind controlul infecției prin Coronavirusul de tip nou, la nivel național; La prânz este anunțată o ședință a guvernului Ion Chicu. În cadrul proiectului EU Debates Cafe organizat de Institutul pentru Politici și Reforme Europene se va discuta despre „Impactul COVID-19 asupra Republicii Moldova: Ce intervenții pe termen scurt și mediu sunt necesare pentru a minimiza efectele?” De miercuri în România vecină este în vigoare carantina totală. Populația nu va mai putea părăsi locuințele decât pentru a cumpăra alimente sau medicamente, a se deplasa la locul de muncă sau pentru situații de urgență. Președintele a anunțat că se va apela la Armată pentru a suplimenta forțele Jandarmeriei și Poliției. Majoritatea evenimentelor internaționale (...)

[cititi articolul complet în Radio Europa Liberă]

        Trimite Email
 
Caranina...în discursuri, 8 aprilie 2020
Caranina...în discursuri, 8 aprilie 2020
Coronavirus: aproape 200 de decese în România
Coronavirus: aproape 200 de decese în România
În România, epidemia de coronavirus a provocat aproape 200 de decese, peste 4.400 de persoane (...)
Natalia Moloșag, avocat, despre dezamăgirea tinerilor după protestele din 2009
Natalia Moloșag, avocat, despre dezamăgirea tinerilor după protestele din 2009
Natalia Moloșag a reprezentant ca avocată mai multi participanti la protestele anticomuniste din (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY