ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI7 aprilie 2020

 
 

România: Carantină generalizată. Iohannis vorbește despre „scenariul extrem”

Radio Europa Liberă [24/03/2020]

 
România: Carantină generalizată. Iohannis vorbește despre „scenariul extrem”
     
România: Carantină generalizată. Iohannis vorbește despre „scenariul extrem”

Președintele Klaus Iohannis le-a spus managerilor de spitale că este „esențial” să existe un plan pentru „scenariul extrem” în care sistemul medical românesc „să fie pus sub presiune” de un număr „foarte mare” de persoane infectate cu coronavirus. Președintele României a anunțat astăzi personal măsura carantinei generalizate și scoaterea Armatei pe străzi pentru supravegherea situației.   Tonul optimist și relaxat pe care șeful statului român îl avea săptămâna trecută s-a transformat treptat într-unul foarte îngrijorat, fiindcă deja transmiterea pandemiei se face la nivel comunitar. Trei spitale românești sunt deja compromise din cauza infestării pe scară largă a virusului atât printre cadrele medicale, cât și printre pacienți, este vorba despre două spitale din București și de spitalul Județean Suceava, unul dintre cele mai modern din țară, o investiție mare făcută din fonduri europene.  În același timp, potrivit federației sindicale Solidaritatea Sanitară, spitalele autohtone au intrat în lupta cu pandemia având un deficit de circa 40.000 de angajați, deficitul de personal la nivelul țării fiind estimate la 17%. Președintele Klaus Iohannis a spus astăzi la videoconferința cu liderii de spitale că trebuie „să se descurce cât se poate de bine” cu ceea ce există, explicând că sistemul medical românesc „suferă de ani de zile de lipsa unor reforme profunde și de alocări bugetare care nu asigură un act medical de cea mai înaltă calitate pentru cetățean”.   Șeful statului român le-a cerut celor managerilor de spitale să asigure testarea medicilor, protejarea acestora și a celorlalți angajați care lucrează în prima linie, precizând imperativ că e nevoie urgentă de „dotarea cu echipamente de protecție și dezinfectanți”. Președintele român a îndemnat la calm, la organizarea muncii în spitale în așa fel încât să fie evitate situațiile de epuizare, la (...)

[cititi articolul complet în Radio Europa Liberă]

        Trimite Email
 
Cehia prelungește starea de urgență
Cehia prelungește starea de urgență
Parlamentarii cehi au aprobat marţi prelungirea stării de urgenţă până la 30 aprilie, un termen mai (...)
Coronavirus: premierul britanic Boris Johnson la terapie intensivă dar stabil
Coronavirus: premierul britanic Boris Johnson la terapie intensivă dar stabil
Premierul britanic Boris Johnson este în stare stabilă în secția de terapie intensivă, a primit (...)
Coronavirus: cinci angajați medicali din spitalul raional Soroca, testați pozitiv
Coronavirus: cinci angajați medicali din spitalul raional Soroca, testați pozitiv
Cinci de angajați medicali ai Spitalului Raional din Soroca au fost testați pozitiv la Covid-19. (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY