ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI10 aprilie 2020

 
 

Primul caz de coronavirus în România. Situația la zi în lume

Radio Europa Liberă [27/02/2020]

 
Primul caz de coronavirus în România. Situația la zi în lume
     
Primul caz de coronavirus în România. Situația la zi în lume

În România, apariția primului caz confirmat de coronavirus a făcut ca președintele Klaus Iohannis să lanseze un apel la calm, el afirmând într-un mesaj pe Facebook că, în timp ce motive reale de panică lipsesc, o „epidemie de panică” este generată de răspândirea de știri alarmiste sau de știri false. Primul caz de Covid-19 din România este un bărbat din Gorj, care a luat virusul de la patronul său italian, Italia fiind în prezent cel mai mare focar din Europa, cu peste 500 de cazuri confirmate. Autoritățile române spun că toate persoanele care au interacționat cu cei doi bărbați au fost testate și rezultatele au fost negative. Ca măsură preventivă, 99 de persoane au fost puse în carantină și peste 7000 sunt monitorizate la domiciliu. De asemenea, guvernul român va cumpăra 35 de termoscanere pentru aeroporturile din țară. În ultimele două zile, au fost depistate primele cazuri de Covid-19 și în alte țări din Europa, de la Macedonia de Nord până la Danemarca. Statele din UE și zona Schengen au hotărât că situația totuși nu e suficient de gravă pentru a închide granițele. Au fost anulate în schimb mai multe evenimente sportive și forumuri de afaceri. Pentru prima dată de la izbucnirea epidemiei, numărul de cazuri noi din afara Chinei l-a întrecut pe cel dinăuntrul Chinei. Guvernul de la Beijing a întreprins măsuri dure, considerate excesive chiar și de unii demnitari chinezi, măsuri care au încetinit semnificativ răspândirea bolii. Vestea rea e că unii pacienți care erau considerați vindecați au fost din nou diagnosticați cu coronavirus, ceea ce înseamnă că testele nu sunt suficient de precise și pot să nu depisteze rămășițe adormite ale virusului. Covid-19 s-a răspândit și la vecini, iar Coreea de Sud este acum cel mai mare focar din afara Chinei, cu aproximativ 1800 de infecții confirmate, dintre care 500 de cazuri noi anunțate azi. (...)

[cititi articolul complet în Radio Europa Liberă]

        Trimite Email
 
OPEC ș Rusia pe punctul de a ajunge la un acord privind reducerea producției de petrol
OPEC ș Rusia pe punctul de a ajunge la un acord privind reducerea producției de petrol
Statele exportatoare de petrol din OPEC și cele din grupul  condus de Rusia au căzut de acord joi (...)
UE pune la dispoziție 500 de miliarde pentru susținerea economiilor din țările membre
UE pune la dispoziție 500 de miliarde pentru susținerea economiilor din țările membre
Miniştrii de finanţe din UE au ajuns joi seară la un acord privind un plan de susţinere de 500 de (...)
Premierul pensionarilor și copiilor
Premierul pensionarilor și copiilor
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY