ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI26 februarie 2020

 
 

Lavrov spune că relațiile SUA-Iran trebuie să se detensioneze

Radio Europa Liberă [17/01/2020]

 
Lavrov spune că relațiile SUA-Iran trebuie să se detensioneze
     
Lavrov spune că relațiile SUA-Iran trebuie să se detensioneze

Tragedia avionului ucrainean doborât la 8 ianuarie la Teheran arată că a venit timpul ca Iranul şi Statele Unite să înceapă o detensionare a relațiilor, a declarat vineri ministru rus de externe Serghei Lavrov, la conferința sa de presă anuală.  El a precizat că nu vrea să „justifice” greșeala Iranului dar că nu trebuie uitat faptul că în momentul când a avut loc accidentul, Iranul se mai aștepta la o replică militară americană. Cu câteva ore înainte ca avionul ucrainean de pasageri să fie doborât de o rachetă iraniană, Teheranul atacase cu rachete două baze militare din Irak, folosite de trupele americane ca reacție la uciderea, pe 3 ianuarie, a generalului Soleimani într-un atac american cu dronă, pe aeroportul din Bagdad. Toate cele 176 de persoane aflate la bordul avionului au fost ucise. Între timp, Procuratura Generală din Ucraina a cerut Canadei, Franței, Suediei, Germaniei și Marii Britanii (toate țări care afectate de accident) dar și Iranului să participe cu experți la investigarea circumstanțelor în care a fost doborât avionul și stabilirea responsabilităților. Cererea a fost trimisă joi, 16 ianuarie, la câteva ore după reuniunea miniștrilor de externe din țările afectate, de la Londra. Acolo, ministrul canadian de externe Francois-Philippe Champagne a anunțat că țara sa, la fel ca Afganistanul, Marea Britanie, Suedia și Ucraina cer Iranului să plătească despăgubiri familiilor victimelor. Cele mai multe victime erau cetățeni iranieni, al doilea cel mai mare grup fiind de cetățeni canadieni, majoritatea de origine (...)

[cititi articolul complet în Radio Europa Liberă]

        Trimite Email
 
Sinteza zilei
Sinteza zilei
Programul de seară al Europei Libere. Ştiri, interviuri, analize şi comentarii.
News
News
Guvernul Chicu aprobă formula de distribuire a profitului Băncii Naționale pentru a micșora datoria de (...)
Guvernul Chicu aprobă formula de distribuire a profitului Băncii Naționale pentru a micșora datoria de stat
Guvernul Chicu a aprobat formula de distribuire a profitului Băncii Naționale (BNM), menit să (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY