ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI18 ianuarie 2020

 
 

O rivalitate mai veche decât România Mare! Liverpool – Manchester United, derby-ul din Premier (...)

ProSport [14/01/2020]

 
O rivalitate mai veche decât România Mare! Liverpool – Manchester United, derby-ul din Premier League
     
O rivalitate mai veche decât România Mare! Liverpool – Manchester United, derby-ul din Premier League

Derby-ul Liverpool – Manchester United va avea loc duminică, de la ora 18:30. Când un prieten apropiat devine suficient de puternic încât să-ți provoace poziția și să-ți măsoare ție și lui limitele într-o rivalitate directă, deși poate nu l-ai mai văzut așa de des, atunci poți spune că ai o pasiune intensă privind competiția cu acel altcineva. Așa e și povestea orașelor Liverpool și Manchester, care sunt localizate în nord-vestul Angliei la 65 km distanță unul de celălalt. Odată cu revoluția industrială și schimbările oferite de istorie, cele două au menținut un nivel de rivalitate pe repere economice și industriale. De-a lungul secolului al XVIII-lea, Manchester devenise un oraș mult mai populat decât media metropolelor obișnuite de la acea vreme, reușind să se impună ca un reprezentant important și semnificativ al regiunii de nord engleze, ca apoi spre finalul secolului Liverpool să vină rapid din urmă ca un port maritim important – critic pentru creșterea comerțului și al succesului țesătoriilor de bumbac. Mulți spun că în următoarele două secole, Liverpool a reușit să depășească Manchester – descriindu-l ca al doilea mare oraș al Imperiului Britanic – un statut onorant, ținând cont de rolul Londrei. Legăturile dintre cele două metrople au fost strânse de construcția Canalului Bridgewater, linia de navigație Mersey-Irwell (secolul XVIII) și prima linie de cale ferată între orașe – linia Liverpool – Manchester, destinată transportului de mărfuri dure pe teritoriul Regatului Unit (secolul XIX). Totuși, construcția canalului Manchester (pentru nave) a creat o disensiune așa de mare, deoarece politicienii din Liverpool se opuneau, iar muncitorii portuari de la Liverpool și lucrărorii feroviari din Manchester păreau că se îndreaptă spre o direcție nedorită. Schimbările oferite de situația globală după cel de-al doilea război mondial a făcut ca (...)

[cititi articolul complet în ProSport]
        Trimite Email
 
 
Guardiola a făcut un nou pas greșit în Premier League, chiar de ziua lui! Reacția neașteptată după ce David Silva a (...)
Guardiola a făcut un nou pas greșit în Premier League, chiar de ziua lui! Reacția neașteptată după ce David Silva a intrat în istoria lui Manchester City
În ziua în care a împlinit 49 de ani, Pep Guardiola a mai făcut un pas greșit în Premier League: (...)
Imagini fabuloase cu Dan Nistor! Fostul căpitan al echipei Dinamo cântă din suflet imnul Craiovei. (...)
Imagini fabuloase cu Dan Nistor! Fostul căpitan al echipei Dinamo cântă din suflet imnul Craiovei. VIDEO
Dan Nistor s-a transferat la Craiova acum două săptămâni. Fostul căpitan al „câinilor” din „Ștefan (...)
Cosmin Moți, despre vestea că un fond de investiții arab ar putea cumpăra Dinamo: ”Nu sunt prea multe de (...)
Cosmin Moți, despre vestea că un fond de investiții arab ar putea cumpăra Dinamo: ”Nu sunt prea multe de spus”
Dinamo ar putea ajunge fi cumpărată de un puternic fond de investiții arab, însă Cosmin Moți, fost (...)
[Toate articolele din: ProSport +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY