ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI26 februarie 2020

 
 

Strategia administrației americane: Iranul trebuie intimidat ca să negocieze (VIDEO)

Radio Europa Liberă [14/01/2020]

 
Strategia administrației americane: Iranul trebuie intimidat ca să negocieze (VIDEO)
     
Strategia administrației americane: Iranul trebuie intimidat ca să negocieze (VIDEO)

Consilierul american pentru securitate națională, Robert O’Brien crede că este mai probabil ca Iranul să revină la masa negocierilor, acum, dupa ce Statele Unite l-au eliminat pe generalul Qasem Soleimani, unul dintre cei mai proeminenți lideri militari de la Teheran. Această idee nu este străină de maniera în care președintele Trump gândește și operează. Pentru el, nimic nu este definitiv, dușmanul de azi, poate deveni aliatul de mâine, chiar peste noapte. Este premiza strategiei sale în Coreea de Nord, de exemplu, ca acțiune politică, deocamdată nu și ca rezultate. Trump crede de asemenea într-o poziție de forță ca fiind cea mai în măsură să aducă succes, în cazul de față că, odată ce înțelege că America își pune în aplicare amenințările, Iranul nu va vedea altă soluție decât să se angajeze în negocieri și să facă compromisuri. El mai crede că succesul său în afaceri și în economia americană, de când este președinte, îl fac credibil atunci când promite țărilor cu care se află în conflict că, dacă își vor schimba atitudinea și politicile, prosperitatea se află la capatul tunelului: exemplele sunt Coreea de Nord, palestinienii, tentați cu planul de pace Kushner și acum Iranul – țară despre al carei potențial economic vorbește des. Teheranul susține însă, pe mai multe voci, că negocieri cu Statele Unite nu reprezintă o opțiune, după uciderea generalului. O’Brien a arătat că, înainte de decizia lui Trump de a autoriza uciderea generalului Soleimani pe 3 ianuarie 2020,  iranienii credeau că America va ceda în fața violențelor și presiunilor. Recentele evenimente i-au contrazis. De aici și teoria implicită ca un regim certat cu legea ca cel de la Teheran, ar înțelege doar limbajul armelor și forței. Întrebat de ce și-au asumat Statele Unite responsabilitatea pentru uciderea lui Soleimani, O’Brien a spus că nu multe țări sunt în stare să execute astfel de (...)

[cititi articolul complet în Radio Europa Liberă]

        Trimite Email
 
Sinteza zilei
Sinteza zilei
Programul de seară al Europei Libere. Ştiri, interviuri, analize şi comentarii.
News
News
Guvernul Chicu aprobă formula de distribuire a profitului Băncii Naționale pentru a micșora datoria de (...)
Guvernul Chicu aprobă formula de distribuire a profitului Băncii Naționale pentru a micșora datoria de stat
Guvernul Chicu a aprobat formula de distribuire a profitului Băncii Naționale (BNM), menit să (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY