ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI26 februarie 2020

 
 

Miniștrii europeni de externe, indeciși față de Iran

Radio Europa Liberă [11/01/2020]

 
Miniștrii europeni de externe, indeciși față de Iran
     
Miniștrii europeni de externe, indeciși față de Iran

Miniștrii de externe ai UE s-au reunit ieri seară în Bruxelles pentru a discuta evoluțiile din Orientul Apropiat, dar reuniunea lor s-a încheiat cu un comunicat împăciuitor, care este cu totul depășit de anunțul că Iranul recunoaște că a doborât avionul ucrainean din greșeală. Vineri seara, miniștrii și-au reexprimat sprijinul pentru acordul nuclear cu Iranul, în condițiile în care Europa se arată tot mai marginalizată pe fundalul tensiunilor dintre SUA și Iran. Noul șef al diplomației europene, spaniolul Josep Borrell, ceruse reuniunea de urgență a celor 27 de miniștri de externe ai țărilor membre în UE (mai puțin Marea Britanie). Reuniunea miniștrilor de externe s-a ținut cu participarea secretarului general NATO Jens Stoltenberg. Stoltenberg a ținut de altfel să reamintească că dincolo de tensiunile cu Iranul „lupta împotriva Statului Islamic încă nu s-a încheiat”. „Am făcut progrese uriașe, dar Statul Islamic se poate întoarce oricând”, a spus Stoltenberg. Europenii sunt prinși între două tendințe : pe de o parte doresc să păstreze activ acordul nuclear cu Iranul, părăsit de SUA; pe de altă parte doresc ca SUA să rămână active în Orientul mijlociu, pentru a preveni o eventuală întoarcere a Statului Islamic. Ministrul de externe al Germaniei, Heiko Maas, a insitat asupra acestui din urmă punct : „Nu aș exclude posibilitatea ca Statul Islamic (sau ISIS, sau Daesh) să lanseze iarăși atacuri în Europa”, a spus Heiko Maas. Ministrul de externe al Danemarcei, Jeppe Kofod, a exprimat temeri similare. În ciuda insistențelor lui Donald Trump ca europenii să abandoneze la rândul lor acordul nuclear cu Iranul, UE rămâne deocamdată hotărâtă să-l sprijine. Acordul a fost încheiat în 2015, între Iran, Statele Unite, Franța, Germania, Marea Britanie, Rusia și China. Donald Trump l-a abandonat unilateral în 2018. Vineri seara la Bruxelles ministrul (...)

[cititi articolul complet în Radio Europa Liberă]

        Trimite Email
 
Sinteza zilei
Sinteza zilei
Programul de seară al Europei Libere. Ştiri, interviuri, analize şi comentarii.
News
News
Guvernul Chicu aprobă formula de distribuire a profitului Băncii Naționale pentru a micșora datoria de (...)
Guvernul Chicu aprobă formula de distribuire a profitului Băncii Naționale pentru a micșora datoria de stat
Guvernul Chicu a aprobat formula de distribuire a profitului Băncii Naționale (BNM), menit să (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY