ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI26 februarie 2020

 
 

Baza de la Deveselu și prin extensie România nu sunt periclitate de escaladarea tensiunilor dintre Iran și (...)

Radio Europa Liberă [10/01/2020]

 
Baza de la Deveselu și prin extensie România nu sunt periclitate de escaladarea tensiunilor dintre Iran și SUA
     
Baza de la Deveselu și prin extensie România nu sunt periclitate de escaladarea tensiunilor dintre Iran și SUA

Baza militară de la Deveselu, care găzduiește o parte din scutul american anti-rachetă și prin extensie România nu sunt periclitate de actuala escaladare a tensiunilor dintre Statele Unite și Iran, a declarat generalul în rezevă Virgil Bălăceanu, fost șeful Brigazii Multinationale din Sud-Estul Europei. Într-un interviu cu Europa Liberă el a arătat că în acest moment, conflictul respectă „logica răspunsului proporțional”. Scutul a fost gândit să apere mai țările aliate de posibilele atacuri ale unor state imprevizibile, cum sunt Iranul și Coreea de Nord.  Interviul integral cu generalul Virgil Bălăceanu, aici.  „România pleacă de la premisa că este membră NATO. Scutul de la Deveselu face parte din sistemul de apărare balistică al NATO, în care managementul controlului este al Alianței Nord-Atlantice” – a subliniat generalul Bălăceanu.  Chiar dacă în acest moment, Statele Unite și Uniunea Europeană par să aibă poziții diferite când vine vorba de strategia față de Iran, generalul Bălăceanu atrage atenția  că„ România trebuie să țină cont de parteneriatul strategic cu SUA, dar mai ales de esența a ceea ce reprezintă garanțiile de securitate pe care SUA trebuie să le dea României, luând însă în calcul și partea dialogului pe care îl propune UE.” În opinia generalului în rezervă „UE rămâne un negociator important cu Iranul pentru o soluție pașnică, deci pentru evitarea înarmării nucleare a Iranului”.    

[cititi articolul complet în Radio Europa Liberă]

        Trimite Email
 
Sinteza zilei
Sinteza zilei
Programul de seară al Europei Libere. Ştiri, interviuri, analize şi comentarii.
News
News
Guvernul Chicu aprobă formula de distribuire a profitului Băncii Naționale pentru a micșora datoria de (...)
Guvernul Chicu aprobă formula de distribuire a profitului Băncii Naționale pentru a micșora datoria de stat
Guvernul Chicu a aprobat formula de distribuire a profitului Băncii Naționale (BNM), menit să (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY