ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI26 februarie 2020

 
 

Marile perdele de fum poluant

Radio Europa Liberă [10/01/2020]

 
Marile perdele de fum poluant
     
Marile perdele de fum poluant

Cu greu poate fi văzut adevărul de după cortinele de fum de la Floreasca. Incidentul cu pacienta arsă pe patul de operație a ieșit cu greu la suprafață. Mai întâi un zvon, apoi un film și, în fine, mărturii la prima și, mai ales, a doua mână. S-a spus că e doar o stratagemă pentru a frăgezi conștiința politică a electoratului în cazul alegerilor anticipate. În scandalul pacientei arse la Floreasca sunt implicate nume din preistoria PSD. Cumva marii medici și micii oameni pripășiți pe culoarele din Kiseleff s-au dovedit niște carieriști pe care e periculos să-i lași să se joace cu bisturiul în preajma pacienților. Unii spun că nu e prima dată când a trebuit ca medicii de la Spitalul de Urgență să fie nevoiți să-și stingă pacienții cu extinctorul după ce aparatura din sala de operație ar fi luat foc. Alții vorbesc despre incompetență, prostie, neprofesionalism. Șeful operației, un carierist fost ministru PSD al sănătății și cadru universitar plagiator e văzut într-o secvență a filmului horror cu ceasul la mână (ceasul, bineînțeles, nesterilizat și dezinfectat) lângă pacienta pregătită de operație. S-a dovedit, în cele din urmă, că-și cronometra speranța de viață profesională. Noul ministru al sănătății a spus că a fost vorba despre eroare umană iar șeful secției de chirurgie Mircea Beuran a fost trimis la plimbare. Acesta protestează acum vehement și spune că va contesta concedierea. După cum am văzut, solidaritatea la bine și la rău a breslelor profesionale este mai profundă decât a familiei tradiționale și e posibil ca medicul Beuran să reintre cu ceasul în mână și în alte săli de operații. Colegiul medicilor așa ar vrea. Uimește placiditatea medicilor: nu degeaba se spune că un chirurg are sânge rece și tratează totul cu bisturiul. Dincolo de toate, în ciuda sentimentalismului produs de protestele în cinci (dintre care unul propagandist) față de (...)

[cititi articolul complet în Radio Europa Liberă]

        Trimite Email
 
Sinteza zilei
Sinteza zilei
Programul de seară al Europei Libere. Ştiri, interviuri, analize şi comentarii.
News
News
Guvernul Chicu aprobă formula de distribuire a profitului Băncii Naționale pentru a micșora datoria de (...)
Guvernul Chicu aprobă formula de distribuire a profitului Băncii Naționale pentru a micșora datoria de stat
Guvernul Chicu a aprobat formula de distribuire a profitului Băncii Naționale (BNM), menit să (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY