ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI9 decembrie 2019

 
 

Dumitru Mînzărari: În spatele cortinei se lucrează intens pentru a bloca orice inițiativă de apropiere de (...)

Radio Europa Liberă [2/12/2019]

 
Dumitru Mînzărari: În spatele cortinei se lucrează intens pentru a bloca orice inițiativă de apropiere de UE
     
Dumitru Mînzărari: În spatele cortinei se lucrează intens pentru a bloca orice inițiativă de apropiere de UE

Guvernarea socialistă a închis uşa Uniunii Europene pentru R. Moldova, dar nu merge pe un demers anti-european deschis de frica revoltelor sociale de felul celor care au dus la căderea regimului Ianukovici din Ucraina vecină, declară la Europa Liberă un fost secretar de stat din ministerul apărării, Dumitru Mînzărari. Specialist în probleme de securitate, Dumitru Mînzărari avertizează în acelaşi interviu asupra riscului unor cedări importante în viitor în fața Rusiei, explicând de asemenea ce crede el că urmăreşte guvernarea socialistă prin intenţia de a deschide mai multe aeroporturi internaţionale în R. Moldova. ​ Dumitru Mînzărari: „Riscul există și e posibil ca Moldova să facă multiple cedări, să devină mult mai vulnerabilă în plan extern față de Federația Rusă, ceea ce va duce și la vulnerabilități de ordine internă, datorită curentei strategii pe care guvernarea socialistă a selectat-o. Să vă explic ce am în vedere. Dacă ne amintim cum a căzut în 2014 regimul Ianukovici, acest lucru s-a întâmplat pentru că acesta s-a opus direct politicilor de apropiere de Europa. A fost o rezistență publică directă, tranșant s-a mers la anularea Acordului de Asociere, tranșant s-a indicat că se dorește apropierea de Rusia. Și acest lucru a servit drept motiv pentru explozia protestelor în Ucraina. Această greșeală a fost înțeleasă bine în special de ruși și astăzi rușii, consiliindu-l pe dl Dodon și guvernarea socialistă, ei ar dori să evite o repetare a scenariului ucrainean. E posibil ca Moldova să facă multiple cedări... De aceea nu vor spune în mod deschis că, gata, am închis ușa pe direcția apropierii de Europa, ceea ce de fapt se întâmplă realmente, ușa spre Europa pentru Moldova a fost închisă de aici, de acasă, de către guvernarea socialistă, însă retoric și pentru public, să folosim o metaforă, cumva faptul că ușa a fost închisă se ține ascuns. (...)

[cititi articolul complet în Radio Europa Liberă]
        Trimite Email
 
 
Igor Boțan: „Este bine că unioniștii trag concluzii din greșelile care s-au făcut”
Igor Boțan: „Este bine că unioniștii trag concluzii din greșelile care s-au făcut”
Dialog săptămânal cu directorul executiv al Asociației pentru Democrație Participativă (ADEPT), (...)
Sinteza zilei
Sinteza zilei
Programul de seară al Europei Libere. Ştiri, interviuri, analize şi comentarii.
News
News
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY